Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

dkas 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pěkné, ALE... Problém totoho filmu je hlavně v tom, že to celkem slušně vykrádá dračí ságu. Tak třeba přelet v mracích a sáhnutí si do toho, stačí zaměnit dvě postavy a je to jak z draků, závěrečná hudba taky jakoby vypadla z ucha Jónsimu. Prostě nic extra zajímavého, takový slušnější animák, ale ničím nový. Naštěstí většina postav není nijak zvlášť otravná :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že sa mi to bude až tak veľmi páčiť. Ale možno je to tým zasadením do Číny, fantastickým humorom, krásnou hudbou a vizuálne podmanivým prostredím. Príbeh je síce tradičný a má v sebe ekologické presahy ale úprimne? Toto treba. Treba si užívať farebnosť a hravosť a myšlienku v animovaných filmoch. O to viac, že je to podané zmysluplne pre deti aj pre dospelých. A DreamWorks v tom poslednú dekádu exceluje. Pre mňa naozaj animák, ktorý ma potešil vo všetkých ohľadoch. Vždy som hovoril, že Ázia má najlepšie príbehy. Sa mi to len potvrdilo. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Známa koncepcia s „malou“ dávkou kúzelných scén. Pekné obrazy, citom vybrané a zachytené prostredie, ktoré dojímavým spraví hlavne neskutočne pekná hra na husliach. Príbeh, ktorý je síce bez prekvapenia, je pekný ale nevyužíva všetky potenciály, ktoré má. Vzťah medzi Jeti a Yi síce funguje, ale medzi trojicu „malých detí“ spíš nie. Každopádne snímok so svojimi menšími (prípadne väčšími) chybami stojí za to a ľahkým srdcom ho môžem odporúčať na jedno nedeľné odpoludnie. P.S.: Po prvom videný veľmi silná trojka s opciou na možné zvýšenie po opätovnom videní. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Naozaj si Hollywood myslí, že každý rok potrebujeme nový animovaný film o yetim? Tentokrát je hlavným protagonistom Everest, ktorý je ako animovaná postava v každom prípade rozkošný a dojemný element s vtipným hlasom a výzorom. Toto mám rád na postavách, ktoré nevedia rozprávať, tvorcovia sa tak ozaj musia vyhrať so zvýraznením jej emócií a takisto ju zasadiť do situácie, v ktorej má prejaviť svoj názor. Dievčatko Yi je ako jediná postava, ktorá si nesie plnohodnotný prístup scenáristov a aj keď jej osobný príbeh nemá dostatočný akcent, s yetim ju spája potreba nájsť ten ozajstný domov. Všetky ostatné postavy sú jednorozmerné, aj keď pri niektorých nastane zmena, necítite ju, pretože je buď neopodstatnená alebo zakrytá množstvom ďalších záberov. Hlavný zloduch celého filmu je mdlý a nútený zvrat je absolútne zbytočný. Technická stránka snímky je dobrá. Spĺňa štandardy priemeru aktuálnych animákov, vie sa oprieť o silný záber a následne vytvoriť nejasný zhluk mnohých postáv, ktoré v momentoch nežijú svoj vlastný život a tak je práca s nimi umelá a nezmotivovaná. Myslím si, že je mnoho ďalších zaujímavých animovaných projektov o yetim - z najnovších určite Hľadá sa Yeti alebo Piadinôžka. Snežný chlapec veľa nepokazil ale ani nijako neohúril. Viac tu: https://youtu.be/iH7uy_zOH9E ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Sněžný kluk mi totálně unikl. Nepamatuju si, že bych někde vůbec narazila na trailer nebo že by se o tomhle animáku víc mluvilo. A to je obrovská škoda, protože je to naprosto skvělej počin. Pro mě neokoukaný motiv s krásně barevným vizuálem, což na mě vždycky udělá dojem. Navíc i menší postavy jsou prostě roztomilé - v tomto případě především zvířátka (hadi, hlodavec apod). K tomu nechybí hezký hudební doprovod včetně skladby od Coldpay nebo kouzelné pobrukování Everesta. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Pohádku, jež vznikla v čínské koprodukci, ve Vietnamu stáhli z kin. Důvodem je scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr vyvolal mezi Vietnamci pobouření na sociálních sítích, uvedla s odvoláním na vietnamská média agentura Reuters. Zákaz dostal film i ve Filipínách a Malajsii. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama