Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane tu zahral zatrpknutého burana znamenite a pôsobil ako ďalší z bratov Bondurantov zo Zeme bez zákona. Celý príbeh sa v podstate točí okolo neho a jeho vnútorných démonov, na úkor čoho neboli charaktery ostatných postáv naplno rozvinuté. Niektoré výjavy s krysami majú schopnosť vryť sa človeku do pamäte, no na druhej strane duchárske scény postrádajú grády potrebné nato, aby ohromili súčasného, kvalitnejšou žánrovou produkciou vytrénovaného diváka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda... Ačkoliv by si film spolehlivě vystačil s motivem ,,zločinu a trestu'' podobně jako ve slavném románu Dostojevského, kdy je hrdina sžírán svědomím (respektive hrdinové) - tvůrcům to nestačilo a zřejmě věrni předloze S. Kinga tomu dali hororový feeling, čímž to celé dost zazdili. Přitom atmosféra je skvělá, prostředí též. Amerika roku 1922 je zpracovaná perfektně. Oproti tomu přízraky a hlodavci působí ve filmu nepatřičně až směšně. Konec jsem očekával a dal tomu je poslední ťafku... Hlavní hrdina byl vybrán skvěle, jeho ,,vidlácký'' přízvuk byl prostě parádní a trochu mi připomněl Billy Bob Thorntona ve Sling Blade. Jak říkám , škoda. je to nevyvážené. Těšil jsem se na to, Netflix poslední dobou servíruje celkem lahůdky, ale tohle je jen za tři klasy kukuřice... * * * ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné a překvapující zpestření. Zmínky o tom, že se jedná vlastně o zfilmování předlohy od Kinga, jsem si všiml až později, nicméně primárně mě zaujal především ten mysteriózní námět a maník v hlavní roli. Thomas Jane je velice zvláštní typ herce, dokáže udělat film filmem a nezapomenutelně ztvárnit klíčovou roli (tady a například v Mlze), na druho stranu se ale dokáže pravidelně objevovat i v totálních filmových lůzách a propadácích. Ale ok, doba je zlá a peněz není nikdy dost. 1922 se mi líbí ze dvou důvodů - jednak ono balancování hlavního hrdiny mezi realitou a halucinacemi (způsobené především špatným svědomím pochopitelně) a jednak jak prdel na hrnec padnoucí brutální přízvuk hlavního herce. Se spolusledujícím kamarádem jsme se jednohlasně shodli, že podobně dokáže utkvět v paměti například hlas Toma Hardyho a stejně jako on, průměrný film stává se v tu chvíli nadprůměrným a tady tomu není jinak, obstojně reálné depresívum....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fádní filmová adaptace výborné Kingovy povídky. Problémem je však vyšší stupeň nezfilmovatelnosti, ono převést do obrázků typickou psychoteroristickou kingovinu není nic jednoduchého. Mistr na malém prostoru krátké povídky umí rozehrát nebývalá dramata, ovšem valná většina všeho chytlavého či hrůzného se odehrává spíš uvnitř hlav hlavních a jiných hrdinů, a to se prostě blbě točí. Kvituji, že Hilditch nesklouzává k laciné lekací srágoře, ale s tou nehororovostí to možná až kapku přehnal. První thrillerová půle ještě celkem ujde, ale film postupně, zejména co do napětí, místo přeřazení na vyšší rychlostní stupeň, neustále přibržďuje a na samotném konci tam ještě za jízdy narve rovnou zpátečku. Převodovka v hajzlu, film na odpis. Za scény s hlodavci dvě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

1922 je skôr mrazivá sociálna dráma z doby, ktorú explicitne naznačuje názov filmu, než klasický horor. Jeho hlavnou devízou je predovšetkým Thomas Jane, ktorý tu predvádza zrejme najlepší výkon svojej kariéry a predovšetkým kvôli nemu zaokrúhľujem smerom nahor. Všetko sa točí okolo Wilfreda, dokonca aj vtedy, keď vedľajšia dejová línia s jeho synom by mala nabrať na obrátkach. To, čo v iných filmoch sledujeme po celú stopáž, je tu zhrnuté v podstate v jednej montáži a naďalej sa venujeme farmárovi. A je to dobre, pretože je to konzistentné, atmosféra je chladná a zároveň dusná a celému zmaru dodáva tŕňovú korunu asi jediný možný logický záver. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama