Hallie Meyers-ShyerScénář:
Hallie Meyers-ShyerKamera:
Dean CundeyHudba:
John DebneyHrají:
Reese Witherspoon, Michael Sheen, Candice Bergen, Pico Alexander, Jon Rudnitsky, Nat Wolff, Lola Flanery, Eden Grace Redfield, Lake Bell, Christine Woods (více)Obsahy(2)
Alici je čtyřicet, má dvě děti, rozešla se s manželem a vrací se zpátky do města, kde se narodila a vyrostla. Zpátky ke kořenům! Doma si chce utřídit myšlenky a začít znovu od začátku. Vždyť život začíná až po čtyřicítce, říká se. Nemůže existovat lepší start než narozeninová party s kamarádkama! „Na svoje narozeniny to vždycky přeženu, utrhnu se ze řetězu.. a pak zpátky do normálu." těší se Alice. S návratem do normálu to ale nebude vůbec žhavé a její život nabere zcela nečekaný směr. Na oslavě potkává tři mladíky, s jedním z nich stráví noc a všem pak nabídne, že u ní mohou chvíli bydlet. Najednou má v domě o dost větší rodinu a také nebezpečně se rozvíjející romantický vztah, snad dokonce lásku. A pak se ve dveřích objeví bývalý manžel s kufrem v ruce. (Bontonfilm)
Po opakovaném zhlédnutí přihazuji jednu hvězdu. Není to jistě nic přelomového, řada zvratů celkem předvídatelná a v mnoha jiných romantických komediích viděná. Ale v komplexu se na to vlastně dívá docela příjemně, což je z mého pohledu zásluhou zejména Reese Witherspoon, kterou mám ráda i proto, že zahraje prostě všechno od (zdánlivě) blbé blondýny přes ženu rozháraného muzikanta po zásadovou reportérku a moderátorku ranních (i večerních) zpráv. V Který je ten pravý? (název pro ČR se podle mě mimochodem moc nepovedl, nechala bych to asi raději např. ve výstižnějším originále) jí zdatně sekundují mimo jiné představitelky dětských rolí, které jsou šikovné i roztomilé zároveň. 60 %. ()
Reese je ohnivá koule. Příběh je postavený na naivitě. Pokojový com na několik zasmání. Tři mladí zajíčci se matce samoživitelce starají o děti, uklízí, perou a vaří a v posteli jim stále říká "Ach, co to děláme?". To vše zasazené do tradičních amerických bungalovů, posečených piknikových zahrad a milých lidí v sousedství. Líbila se mi hláška jejích dětí "Proč nemůžeme jíst antidepresiva jako všechny děti a 20 milionů Američanů". ()
Zprvu se mi na to hrozně hezky dívalo, venku na mě z té mrazivé klendry hezky svítilo sluníčlo, ale pak jsem film přerušil a šel do posilovny. K filmu jsem se vrátil až později odpoledne a docela mě to zklamalo. S postupem času se prostě ta krásá sobotního rána vytratila a já viděl jen obtloustlou Witherspoonku a nezajímavý děj ()
Možná by to bylo slabé i kdybych si to pustil doma a žehlil u toho kapesníky. V kině to bylo prostě ubohé! V údajně romantické komedii se pořád jen tlachalo o něčem, co divák ani neviděl, emoce na nule, romantika taky na nule, do toho nějaký jakoby divný polyamory vztah 5 dospělých a 2 dětí. Jak je jich hodně, tak vlastně není prostor jít do hloubky ani v jednom vztahu a všechno je jen povrchní. Nejlepší scéna je asi, když Alice emotivně ječí na nějakou ženskou něco o psovi, který v tom filmu vůbec nebyl. A nebyl v něm, protože umřel a na konci titulků se dočtete, že film je věnován tomu čoklovi a je tam jeho fotka. Je to film pro psa :) ()
Klasická lehce křečovitá úsměvná červená knihovna s třemi milými kluky. 1) 30letá Hallie Meyers-Shyerová si po několika angažmá (jako dítě) v rodinných filmech asi řekla, že něco podobného spíchne i sama. Napsala si scénář, film zrežírovala, její matka a producentka Nancy zařídila účast Reese Witherspoonové a voilà. 2) Pěkní kluci mě u obrazovky udrželi. Především 26letý půvabný Pico Alexandr (Harry, chce chodit s Alicí), 28letý Jon Rudnitsky (scenárista) a 23letý Nat Wolff (vyzná se v počítačích). ()
- Natáčanie filmu, rovnako ako aj jeho dej prebiehalo v meste Los Angeles. Dom, v ktorom sa odohráva väčšia časť príbehu patrí modelke Cindy Crawford. Tento dom predtým vlastnil aj producent Stephen J. Friedman. (MikaelSVK)
- Roli Alice měla původně ztvárnit Rose Byrne. (PaTeXx)