Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (126)

campix 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde je žánrově všechno na svém místě a nemůžete říct vyloženě křivého slova, jenže i tak to úplně nestačí. Yeti je naprosto průměrným animákem, ale to mu neubírá nic na své zábavnosti. Prostě příjemně strávený čas, který Vám ale bohužel zase tolik nedá a nemyslím si, že si budu něco z filmu s větším časovým odstupem pamatovat. Co se týče děje, tak pro děti ideální, určité ponaučení tam je, i když docela násilně vloženo a někdo by mohl říct, že je Yeti čistým kalkulem. Asi tomu tak může být, ale nijak mě to nepohoršuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $83,240,103Tržby Celosvetovo $214,040,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,989Tržby za predaj DVD v USA $9,933,028║ Animátorom dochádza nápaditosť. Strašne tuctové. /45%/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Smallfoot" hodnotím nakoniec ako jedno príjemné animované dobrodružstvo od WAG, ktorí sa celkom uchytili. Od filmu som viac-menej čakal hlavne komédiu, no nakoniec som zhodnotil, že to veľmi dobre vedelo zapojiť aj drámu. A to ma celkom teší. Každopádne musím priznať, že vo filme som zažil asi najlepšiu vizuálnu grotesku. A rehotal som sa skutočne poriadne. Najmä asi na časti s povrazovým mostom. Tam sú tak nečakané momentky, že som sa od srdca rehotal.A rovnako som sa rehotal na skutočne skvelej scénke, kde sa Migo rozpráva s medvedicou. Čo by som osobne povedal ešte je fakt, že hudba vo filme mi akosi nesadla. Prvá skladba bola energická a super, no ostatné mi nejako nesadli. Možno v origináli by to znelo lepšie, no slovenské verzie sú akési nezaujímavé. Čo však musím priznať sú fakty, že som si užil postavy, užil som si hlavnú myšlienku filmu a ku koncu sa ukáže aj pár dobrých prekvapení a akcie. Mojou najobľúbenejšou postavou filmu je asi Migov otec. Má tu pár skvelých myšlienok a celkovo na mňa pôsobil veľmi príjemne. Taktiež musím pochváliť, že vo filme nie je žiadny reálny zloduch. Hoci sa tu niečo jemne naznačuje, tak nakoniec sa ukáže, že to je len osoba so svojimi názormi a sú podľa mňa veľmi pochopiteľné a rozumne odvodené. Takže to je super. Animácie sú energické, dostatočne farebné a vizuálne zaujímavé. Celkovo si myslím, že ide o animovaný film, ktorý si s deťmi užijete, má dobrý humor, má srdce na správnom mieste a vie aj pár momentkami prekvapiť. Jediným výrazným problémom pre mňa je príbeh. Ten je dosť predvídateľný a veľmi štandardný. No keď si do toho zapojíme dobré postavy a fungujúci humor a podľa mňa aj dobrú drámu s prekvapivým momentom na konci, tak dostaneme niečo, čo je dobre známe, no súčasne aj dostatočne dobre spracované na to, aby som to dokázal oceniť. Hodnotenie: B+ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ach má láska! Ano, mluvím o své dceři! Tady nebudu hodnotit ani tak film, jako hodnotu otcovské lásky a zážitku s dcerou prvně na pohádce v kině :) 3Déčko bylo úžasný! Sem tam nějaká hláška, sem tam nějakej efekt, sem tam nějaká jednoduchost, ovšem vše to přebil pohled na mojí krásnou princezničku v dvakrát větších brejlích než má hlavu, v dokonalým zaujetí a s plnou papulí brambůrek! Je to hrozný a vím, že to sem nepatří, ale já jsem v tu chvíli byl fakt hrdej fotr!!! A to je k nezaplacení!!! 100% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem po fakt dlouhé době novodobým animákem tak znuděn, že se mi k němu ani nechce nikterak smysluplně vyjadřovat. Tenhle filmový Yetti je prostě mylným krokem vedle, jehož totálně zadupávají do země příšerné zpívané pasáže, kterým nejde ani porozumět, natož aby celkovému dojmu ze zážitku nijak nepřekážely. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)

Reklama

Reklama