Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (102)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ok, tak McFarlane hrozně moc chtěl hrát ve Star Treku, ale jsa si vědom, že s jeho primitivními penisovými fórky ho do něj nepustí, si natočil vlastní fanfikci. S rozpočtem jen o trochu větším než většina existujících Star Trekovských fanfikcí. Fair enough, pořád to je tak jako u nich občas docela zábava, ale dojíždí na stejné problémy - hlavně na ne moc dobré herce, a na příběhy, které jsou buď příliš hloupé a plné zkratek, a nebo jednoduše kopírují už existující starší díly Star Treku. McFarlane tedy přidává i nějaký ten humor, no je to jen občasné odlehčení, víc se hraje na vážné a vztahové linky - a nechci tomu humoru ani říkat nadhled, ani parodie, protože ten tu moc není, jede se podle stejných schémat jako originál s důrazem na drama, jen ty postavy jsou trochu větší hovada, a víc děti na výletě, než postavy které by šlo brát vážně.Kdyby to aspoň mělo tu standardní sitcomovou délku, a lepší timing méně trapných gagů, jako čistá komedie by to mělo vážně potenciál... další Galaxy Quest se bohužel nekoná. Tahle to jediné co mě tu opravdu dokázalo rozbít byly cameo role slavných herců jako Sigurney Weaver, ty jsou velice fajn. Druhá série je skoro to samé, jen umírněnější, a asi tři nebo čtyři díly úplně opouští humor a z kvazi Star Trek komedie se to stává čistokrevnou Star Trek fanfikcí. Ne moc objevnou, nijak originální, ale ani ne špatnou - je to ale celé vyspělejší než první série, takže už to nestojí hlavně na trapnosti všeho okolo, i těch penisových vtípků docela ubylo. A Sethovo absolutní nadšení pro to být hercem ve svém vlastním Treku je prostě docela kouzelné. 7/10 ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je vaším celoživotním snem natočit vlastní Star Trek, jen navíc s chlastem a nekorektním humorem. A někdo vám to fakt schválí. A dá vám hlavní roli a sežene původní startrekové režiséry. K tomu přihodí špičkové CGI a áčkovej rozpočet. A vy z toho všeho uděláte něco, co má filozofický přesah, hloubku, a je po všech směrech lepší a hlavně startrekovější než ten "opravdovej" Star Trek... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct - správně udělanej moderní Star trek. Žádné zbytečné CGI a tupá akce, zato s poměrně inteligentním (dobře, z většiny) humorem a uvolněnějším podáním. SF prostředí zase po dlouhé době neslouží jako výmluva pro megalomanskou grafickou diskotéku, ale jako nástroj pro reflexi a oduševnělou kritiku současné společnosti. Nečekal sem nějak moc, dostal sem mnohem víc, než v co sem doufal - obecně to sou velmi solidní 4*, pro kohokoliv se vztahem k žánru to je za 5. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Kapitán Mercer (Seth MacFarlane) při posezení na planetě Regor 2 řekne: „We all do better when we all do better,“ (což by se dalo přeložit jako: „Když se snažíme, tak se snažíme.“). Tuhle frázi pronesl americký senátor Paul Wellstone. (HellFire)
  • Bezpečnostní pásy v raketoplánu jsou vtipnou narážkou na seriál Star Trek (od r. 1966), kde docházelo ke zranění posádky při srážce nebo během nebezpečného manévru, protože sedadla nebyla opatřena žádným zádržným systémem. Seth MacFarlane je znám tím, že často poukazuje na nepřesnosti ve slavné sci-fi sérii. (HellFire)
  • Posádka mostíku na začiatku epizódy sleduje epizódu The Junior Mint (1993) seriálu Seinfeld (od r. 1989). (koba)

Reklama

Reklama