Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Chápu že kdo nechce, nebude si informace ověřovat a bude dokument hanět. Sám nejsem vegetarián, maso mám rád a jím ho hodně protože posiluji, ale již dávno jsem pochopil z různých vědeckých článků, jaké výhody a nevýhody má maso a nemasá strava. Tento dokument vše jen hezky shrnul a mě samotného jen utvrdil v tom, že se snažím zařazovat mnohem více rostlinné stravy na úkor masa. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

1,5h teleshopingu, hlúpeho, americky spraveného, keď vám predávajú zázračné deky a strúhadlá. Akurát toto malo prepracovanú grafiku a oslovili hodne aj známych športovcov. Keby to zobrali viac s kľudom a poukázali na to, že je lepšie pre človeka, prírodu a zdravie planéty obmädziť mäso a nejaké živočíšne produkty, tak by to malo väčší efekt. Lebo ako tu už písali viacerí, že je tam hodne klamstiev a poloprávd. Žena šla len niekedy okolo a vždy krútila hlavou, ako sa na to dokážem vydržať pozerať. Takže ja nie som vôbec proti vegetariánom, ani vegánom, ale spôsob kým spravili tento "dokument" narobil viac škody ako úžitku. Keď sa niekto na tú dráhu dá, musí sa povzdelávať a spraviť si jedálniček tak, aby si neuškodil. Dá sa to a učite to bude pre veľa ľudí zdravá cesta, ale nejde to len tak, že začneme jesť šalát a budeme trhať rekordy. ()

Reklama

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Určite to stojí za zamyslenie, ja sám postupne pridávam viac zeleniny do svojej stravy. Ale dokument je príliš jednostranný. Vegánstvo určite nie je univerzálne riešenie pre všetkých. Sú aj prípady, kedy sa ľuďom zhoršil zdravotný stav po tom, čo začali s vegánstvom a pomohlo im, až keď znova začali jesť živočíšne produkty. Svoju cieľovú skupinu to ale určite nájde, vegáni si to budú pochvaľovať, mäsožravci hejtovať. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak hodnotit tenhle dokument. Kdybych ho bral nekriticky jako zdroj názorů a informací, asi bych hvězdičkoval dost, nicméně člověk by si měl informace ověřovat z více zdrojů, ale kdo půjde do zdrojových studií? Není třeba ani moc pátrat, aby raz dva našel další článek, reagující na tohle dílo, a to už tak úchvatné není. Celá řada argumentů je účelově zkreslená, vytahaná je často jen část studie, která vyhovuje, zbytek je odignorován, přestože třeba vyjadřuje opak, některé části jsou zcela vylhané (viz tento dokument), potom si troufám celý film považovat za lživé propagační video, co patří do odpadu. Když argumentovat, tak férově. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Proč mají tvůrci očividnou tendenci nás přesvědčit, že rostlinná strava je jediná správná, když tam mávají studiemi z roku 1990, které se účastnilo 7 lidí, jsem moc nepochopil. Pokud by ukázali, že se dá fungovat i bez masa a některým jedincům to vyhovuje a jsou schopni dosahovat nadlidských výkonů, pak bych smeknul klobouk a řekl jsi "Jsou to borci". Ale takhle manipulativně všechny kolem do něčeho tlačit ... pochybuju, že jsem někdy viděl něco podobně "agresivního". Ale samozřejmě stanovat 400x za noc je snem každýho chlapa, takže jezte kytičky. Ale vzdát se masa?... včera večer Sirloin steak a dneska k obědu Entrecôte :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama