Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (52)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Korejský Ip Man s mečama? Yes! Takovouto mečovanou parádu jsem nevidĕl snad od Posledního Samuraje. Přitom je to tiché, rozvážné a vůbec nikam se to nehrne, ale má to výborný tajming který graduje atmošku a sází akci v ty nejlepší momenty. Mega mĕ to sedlo. Celý vizuál a vývoj dějem až po fungující emoce a výbornou akci. 4.5* ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře dívatelný korejský akční history film. Za opravdu velké + považuju velice tlumený asijský projev bez všech těch pazvuků a šílené akrobacie a taky, že tu netekly kýble krve z obrazovky. To jsem fuckt ocenila. Příběh je taková běžnětuctová oddanost svému pánovi a ochrana jeho dcery, ale to mi vůbec nevadilo. Hlavně, že to mělo spád a nebylo to vůbec blbé. Za mě 75% ()

Reklama

Sayge 

všechny recenze uživatele

Svižná a oku lahodící akce s OP hlavním hrdinou, který dokáže mrštně běhat po bojišti a vyhýbat se kulkám a přesto v tak věrohodném podání. Je hřích, že Joe Taslim se objevil na scéně jen na krátko, podívaná kterou nám předvedl ovšem je špičkové kvality. Na souboje i hlavního hrdinu byla radost pohledět, na příběh už tak moc ne. Určitě doporučuji každému, koho láká parta cápků, řezajících se katanama v ladném a velmi rychlém stylu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký samurajský Leon alebo Ajeossi. Hyeok Jang tu hrá poloslepúcha, ktorý bude musieť zachrániť svoju dcéru z rúk zloducha Joe Taslima. Janga som ani nespoznal. Od čias Windstruck zostarol a na nekonečné seriály je ho škoda. Stále dokáže predviesť solídne divadlo. Vzťah medzi ním a jeho dcérou je znázornený pekne, ale bohužiaľ si film až príliš dáva načas s bitkami. Celý film ale ovládol Taslim ako ultimatívny zloduch, ktorému stačí, že sa na vás škaredo pozrie, niečo zašepká a ste posratý od strachu. Nepotrebuje každú chvíľu niekoho zabiť a aj tak viete, že je to nebezpečný zmrd, ktorého nechcete naštvať. Iné filmy by si z takto perfektne vystavanej zápornej postavy mohli brať príklad. Po hereckej stránke Taslimov top výkon. Keby bol celý film len o tom jak si tí dvaja idú po krku, tak je to pecka. Lenže okrem nich je tu kopa ďalších postáv, ktoré ma vôbec nezaujímali a dosť nezáživne sa tam riešia politické pikle. Zabili nimi celú polovicu filmu. Potom sa Jang konečne naserie a celú druhú polovicu sledujeme jeden masaker za druhým. Až to začne byť trochu stereotypné. Klop, klop. Kto tam?. Švih, švih. Ééée. A ide sa na ďalšiu štacu. Po chvíli som sa tešil už len na dva súboje. Na ten s Taslimom a na súboj s Man-sik Jeongom, ktorý tu hrá niečo ako dávneho Jangovho mentora. No a samotné bitky? Sú celkom dobré, ale príliš často sa tam strihá na veľké detaily. Sem tam zbytočne použijú zrýchlovačku alebo spomalovačku. Videl som už aj lepšie súboje a tak ma tieto neodrovnali. Taký ok štandard. Celkovo to je zaujímavá šermiarska jednohubka. 6/10. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Ačkoli bojové scény vypadaly opravdu dobře, bylo to slabší. Joe Taslim v roli záporáka společně Lee Minhyukem v roli mladého Tae-yula mi byli strašně nesympatičtí. V podstatě je to obyčejná "mečovačka" jako všechny ostatní, nic revolučního, což je škoda. Potěšilo mě ovšem zařazení do období Joseonu. Slabší 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v juhokórejskej metropole Soul a blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama