Andy SerkisScénář:
William NicholsonKamera:
Robert RichardsonHudba:
Nitin SawhneyHrají:
Andrew Garfield, Claire Foy, Tom Hollander, Stephen Mangan, Jonathan Hyde, Ed Speleers, Dean-Charles Chapman, Penny Downie, David Wilmot, Amit Shah (více)Obsahy(1)
Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)
Slzopudné drama, kde dvě hodiny sledujeme mladého muže, který náhle ochrne v 28 letech a je upoután na lůžko. I přes silné téma na motivy skutečných událostí mě film nebavil i přes slušný výkon Andrewa Garfielda. Bohužel nemám pro tyto filmy cit a není zde nic, čím by vybočoval z žánrově podobných filmů. ()
Ako vidno, niekedy aj reálny život môže vypadať ako z červenej knižnice. Jedno je isté, ten Robin mal obrovské šťastie vo svojom nešťastí. A tým bola jeho žena, ktorá ho musela milovať až za hrob, keď to všetko tak oddane vydržala. A celkom v pohode, hoci tragédia to bola veľká. Ako celok ma to však príliš nezaujalo, čo má na svedomí hlavne réžia. No aspoň nenudilo. Priemer. 60/100 ()
Dobrý film, ale až moc velká sázka na jistotu. Od začátku do konce jede podle zaběhnutých žánrových pravidel a nedokáže vůbec překvapit. Přesně dokážete odhadnout následující scénu za scénou. Co mi tedy vyhovovalo, že se nejedná o film, který z vás chce za každou cenu ždímat slzy, ale právě naopak, je plný naděje a optimismu. Herecky výborné, Claire Foy už mám ráda delší dobu a myslím si, že z plátna v budoucnu jen tak nezmizí. Nádech pro lásku je dobrý film, ale nemá nic navíc. ()
Andy Serkis natočil svůj první film a hned na poprvé je to super. Film je o Robinovi, který ochrne na celé tělo krom hlavy a po čase se rozhodne, že teda v nemocnici neumře a chce domu. Během pobytu doma vymyslí za pomocí jeho přítele profesora invalidní vozík na kterém je přidělaný dýchací přístroj. Procestuje spousty zemí a dožije se dalších x let ikdyž mu bylo diagnostikováno max tři měsíce. Film mě bavil a Garfield byl super a to hýbal jen hlavou. Zajímavý snímek co stojí za shlédnutí. 75% ()
Film veľkou mierou pripomína Teóriu všetkého o Stephenovi Hawkingovi, až na myšlienku eutanázie. Táto kontroverzná myšlienka spôsobuje ťažkosti s hodnotením. Na jednej strane je tu oslavovaný život, na druhej strane je tu utrpenie, ktoré by chcel každý asi hneď ukončiť. Avšak najviac ma oslovila obetavosť manželky trpiaceho, ktorú stvárnila Claire Foy a tá tu herecky má v mojich očiach prevahu. Čakal som väčší nátlak na slzy diváka, ale našťastie to bol skôr krutý a pravdivý životný príbeh, žiadne umelé vyvolávanie citov. Koniec je samozrejme očakávaný od začiatku, otázka teda neznie, či sa to stane, ale ako a kedy sa to stane. ()
- Robinův syn Jonathan Cavendish je filmovým producentem a jedním z producentů tohoto filmu. (vojacekr)
- Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
- Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)