Rjúiči HirokiHrají:
Masaki Okada, Fumino Kimura, Nozomi Sasaki, Mirai Šida, Kaho, Elaiza Ikeda, Tomoja Nakamura, Kei TanakaObsahy(1)
Rio Yazaki (Fumino Kimura) kdysi napsala úspěšný scénář, ale od té doby její kariéra upadá. Rozhodne se napsat příběh skutečných lidí a vybere si čtyři obyčejné ženy navštěvující její přednášky. Ty mají vztah se stejným mužem (Seijiro Ito - Masaki Okada). Rio s těmito ženami začne hovořit a sledovat jejich život. Otázkou je, kdo je vlastně obyčejný a kdo dokáže něco udělat se svým osudem. (Jirka_Šč)
Tak to bylo takové nemastné neslané, ani nevím, jestli bych měla zájem to sledovat v seriálové verzi, už tak se mi to někdy zdálo dost rozvláčné. Masaki Okada tu hrál dobře roli narcistického muže, který se bojí zamilovat. I postava autorky, která má strach, že je již za zenitem a přitom bojuje sama se sebou a se svými city, k muži, který ji před lety odkopl a s nímž stále udržuje podivný přátelsko - pracovní vztah, mně přišla zajímavá. Nějak mě ale neoslovily přítelkyně A – D, prostě to byly taková jelita bez výrazu (tedy pokud nepočítám výraz „mouchy snězte si mě“). Takže kvalitní tři hvězdičky. ()
Spisovatelka za zenitem své slávy, snažící se napsat příběh čtyř žen randících s jedním mužem. ■ Od úvodu zajímavé zpracování. Ruční kamera, pohledy z odstupu a dálky, zajímavé kompozice. Filmařský styl nutící herce hrát tělem (líbí se mi, ale málo se vyskytuje). K tomu postavy, ze kterých každá by si zasloužila samostatný psychologický rozbor. U Ita (to je ten muž) jsem nevěděl, jestli ho litovat, fandit mu nebo ho zavrhnout (ani po skončení nemám 100% názor). Egoistický narcis se světlými okamžiky. Postavy žen jsou takové, že si člověk vybere (mě byla nejsympatičtější ta prvni - 28letá, ale i osobnost spisovatelky byla zajímavá). Začal jsem sledovat v noci, po 3/4h usnul a dnes si film pustil od začátku znova (neznal jsem příběh a chtěl víc pochopit, proč jsou věci, jak jsou). Přemýšlím nad maximem. ■ Pokud správně chápu, film značně recykluje seriál, který má stejné ženské postavy, ale nehraje v něm Masaki Okada. ■ Trailer vypadá akčnější, než film je https://m.youtube.com/watch?v=V5Cu7RO9JLU ■ Jiný název: The Many Faces of Ito ()