Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román M. Viewegha Výchova dívek v Čechách je vlastně prvním porevolučním (a po revoluci i napsaným) původním českým literárním bestsellerem. V jeho textu se umně slučuje humor, politika, sex, autorská sebereflexe i existenciální metafyzika. Stal se předlohou ke stejnojmennému filmu, který vypráví příběh Oskara, českého učitele a začínajícího spisovatele (O. Pavelka). Oskar dostane od místního zbohatlíka (M. Lasica) nabídku a těžko jí dokáže odolat: za peníze, několikanásobně převyšující jeho měsíční plat, má v kurzu tvůrčího psaní doučovat milionářovu dceru (A. Geislerová), která s ním zpočátku naprosto odmítá komunikovat. Do tvrdohlavé dívky se posléze zamiluje, nedokáže však kvůli ní opustit svou ženu a dceru a už jen zpovzdálí sleduje svou vyprahlou lásku, jak se řítí k neodvratnému konci… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

topi80 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda to bylo tak blbé, že to moje intelektuální stránka nebyla schopna pochytit, anebo to bylo natolik intelektuální, že blbec, jako jsem já, z toho nemůže mít žádný zážitek. Nemělo to hlavu, nemělo to patu, nemělo to logiku, mělo to všechny otravné rekvizity pro film typického novodobého podnikání, hrdinové nesympatičtí. Doteď nevím, o čem to vlastně bylo, co mi to chtělo říct a proč to vůbec vzniklo. ()

Smejki 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejvýmluvnějším argumentem pro mé hodnocení tohoto snímku je překvapení, že jsem jej již před drahnou hodnotil aniž bych si pamatoval jeho zhlédnutí. Nicméně po asi pětiminutovém usilovném přemýšlení jsem vykutal něco málo z nejtemnějších hlubin mé paměti a své dvě hvězdy jen potvrdil a tímto komentem podepsal. (Smejki v.r.) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šlo to skvěle. Mám si políbit prdel." Kdyby mě nějakej bohatej mafián požádal, abych doučoval jeho nafrněnou dcerku, tak by měl smůlu. Já mám totiž charakter a ten se koupit nedá. Ale v rámci zachování mejch životních funkcí bych to možná vzal. Takže jsem tam, kde je spisovatel Oskar a mám takovej dojem, že kdybych měl funkční rodinu, tak mě ani nenapadne zasouvat tam, kde je z toho problém. No prostě v tomhle jsem Oskarovi nerozuměl, tu posedlost jsem mu nevěřil a dost mě tím štval. Jenže pak tu byly citáty. Mraky citátů a vesměs skvělejch citátů. Ty to dost zachránily, což je velkej paradox. Z knihy o ničem totiž udělaly citáty jiných autorů celkem zábavný dílo. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že tenhle Viewegh může být tak dobře zfilmován a nebýt Anči Geislerové v hlavní roli, tak jsem se na to natuty nedíval - byla by to škoda. Dobře napsaný, inteligentní scénář je silnou zbraní snímku. Citáty, které se filmem míhají jsou dobře vybrané a nejsou na škodu. Ale nejmocnějším lákadlem je stoprocentně Geislerka, která je opět stoprocentní a navíc sexy jako nikdy jindy. Nebyl jsem svědkem zbytečně patetických scén a to je dobře. Romantika je snesitelná i pro muže a citlivé lidi film dojímá. Školní prostředí je rozhodně sympatické a zaručuje Vaši pozornost. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vieweghovy knihy nemám ráda. Přijde mi, že píše pro znuděné paničky a konzumní tatíky, jejichž celkový rozhled začíná u velikosti push-up podprsenky a končí u cen Gothaje v Tescu. Je to plytké, rádoby dramatické a přitom o ničem. Úplně nejhorší je, když si Viewegh i tvůrci jeho filmů hrají na vášně. To je pak vrchol nevkusu. Hvězdička je za Vilmu Cibulkovou, mou velmi oblíbenou herečku. Přestože nepohrdla takovým brakem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Milionářská vila je na adrese Hejnická 311, Raspenava. Točilo se také v Chorvatsku v Umagu. Lom se jmenuje Kujalův a nachází se v Hřiměždicích. (sator)

Reklama

Reklama