Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tomuto šlechetnému, cílevědomě natočenému počinu strašně moc dát vyšší hodnocení, jenže na úkor oné věčně přítomné sentimentality a podivuhodného střídání žánrů (od feel good dramedy přes akční heist movie až po válečný thriller) to prostě nejde. A navíc se už zase trochu víc bojim, že Evans bude mimo MCU stejně marnej, jako nethorovskej Hemsworth. Jestli by si někdo od Disneyho za x let zasloužil seriál, je to právě Captain America s Chrisem, třeba jako padesátníkem ve What If realitě... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Americký film inspirovaný skutečnou operací Mossadu - když v Etiopii v roce 1979 vypukla občanská válka hrozilo, že to odskákají židovské kmeny, takže se izraelci pokusili je dostat do Jeruzaléma husarskou operací Operace bratři . Uprchlíci museli překonat tisíc kilometrů nepřátelským územím do muslimského Sudánu ( dost silně protižidovského ) a agenti Mossadu je pak pomocí izraelského námořnictva nalodili a odvezli. Chris Evans hraje agenta, který jako krytí k této akci se vydává za hoteliéra, který si pronajme resort, který musí déle než rok opravdu provozovat. Přesně typ filmu dle mého gusta, kterému nadsadím čtyři hvězdy, ale ty sráží patetičnost, sentimentálnost a hlavně snaha tvůrců zakčnit film některými bojovými scénami, které to trochu znevěrohodňují a můj celkový dojem je, že tomu nějak chyběly emoce, šťáva... závěr zachránil příjemný song od Idan Raichels project Mima... PS: K hudbě pomohla dokonce Česká filharmonie ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama