Reklama

Reklama

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos, nejpíš opět víceméně trapnou povídačku o duševně choré holce - ale dostal jsem překvapení desetiletí... Je to úžasné, je to milé, je to vtipné - má to navíc příběh, i když jen typický pro road movie...Dakota Fanning/Wendy hraje dokonale, podle mě ještě líp než Dustin Hofmann v Rain Manovi. Některé pasáže, jako by vystřihli z mého života (uznávám , že jsem diagnosticky zatížen, ale třeba test o Star Treku mi hodně připomněl můj test z atletiky). No a vrcholem všeho je úžasný pejsek v oblečku ze Star Treku (jak jinak, když se to celé točí okolo Star Treku)...Jako pro mě to bylo celkem předvídatelné, ale i tak naprosto úžasné...97% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko podbízivé, řekla bych ... ale dost možná je můj pohled ovlivněný mými vlastními cestovatelskými a především improvizačními schopnostmi, které považuji za dosti nevalné. Vůbec si nejsem jistá, zdali - a JAK bych se vyrovnala se všemi nenadálými překážkami, které se hlavní hrdince postavily do cesty. Vlastně ... mně by se žádné překážky do cesty stavět NEMOHLY - i kdyby se sebevíc snažily, poněvadž bych se s největší pravděpodobností na žádnou cestu nevydala ... ani pokud bych prošvihla termín pro odevzdání svého vysněného soutěžního scénáře. Jak říkám: Maličko podbízivé, leč milé a inspirativní ... 3,5* ()

Reklama

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Nemůžu. Prostě musim dát plnej počet warpů. ■ Jestliže jsem čekal jak na zázrak až se objeví zase film, kterej mě posadí na prδel, tak zázrak se zase udál a to v nejméně očekávanou chvíli, když jsem si řikal, že by to chtělo něco šťavnatýho. Šťavnatý to bylo a navíc i dost mokrý. Útok ze všech stran... ■ Srdce zastydlého trekkie zaplesalo a já se několikrát přistih, jak spockovsky zvedám obočí. Uf. ■ Oči se koupaly radostí, uši si seděly blahem, čekal jsem, zda se to Wendy podaří, či zda odkopnuta bude šmahem. ■ Držel jsem jí pěsti na nohách a párkrát zadržoval dech, když se pak objevil ten policajt, zíral jsem, že mluví v kli̲ng̊ØṊɇCH. ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [85/100] ■ (V) [70/100] ■ (H) Hannah Dakota FANNING [90/100] ● Toni COLLETTE [80/100] ● Alice Sophia EVE [70/100] ■ (E) Star Trek: TOS (1966) ● Galaxy Quest (1999) ● Wonder (2017) ● Little Miss Sunshine (2006) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 16-II-2018; 18:14] [1080p] ϿϾ [PZ-sk] [95/100] ■ (CSFD) silentname(C) [95/100] ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Atraktivní blondýnka s nevěrohodnými příznaky autismu se vydá na cestu za svým snem /o čem tak skutečný autista sní ??/. Zažije spoustu dobrodružství, ve složitých situacích přestává být autistou, nýbrž skvělým scénáristou a na konci putování si zahraje na piáno na chodníku a lásku nalezne a miminko si pochová. Pro ty, kteří mají doma skutečného autistu je tenhle přeslazenej film dost možná těžce k nasrání. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning křižuje Kalifornii a vytváří dokonalou "rainmanovskou" iluzi. Stačí to na dobrý film? Určitě ona i její snažení má něco do sebe. Ten zbytek, tedy všechno pod ní, má fádní zabarvení i uchopení. Že to ale není vyložená nuda je hlavně její zásluha. Obdivujete-li filmy typu Rain Man, máte o nástavbu postaráno. Tentokrát je příběh veden v opačném genderovém gardu, namísto bratrské dvojice je zde sesterská dvojice, z níž ta mladší z ní je tou postiženou. Ta miluje Star Trek (na ženu celkem nezvyklé) a má spisovatelské/scenáristické ambice, tudíž je pro ni jedinečnou příležitostí, když filmové studio vyhlásí soutěž o nejlepší nový scénář k této sáze, což je podpořeno i lukrativní hlavní výhrou.A jelikož adeptka má do uzávěrky už jen dva dny a pošta to nestihne doručit, rozhodne se vydat do L.A., aby filmovému studiu odevzdala svůj výtvor osobně. Na své pouti střetne různé existence, potkají ji nehody i náhody a doprava pěškobusem i povozem z toho činí nenásilný road movie film. A režisérovi stačilo, že autistická hrdinka nenavazovala oční kontakt a přepadl ji občasný hysterický záchvat, způsobený vlivem nezvládnutí nějaké situace, pro normálního člověka celkem běžné. V patách ošetřující psycholožka a spol. byla jen naprosto scénářem vynucená zbytečnost, neb Toni Collette dostala jen mělce napsanou roli, o nic lépe na tom není ani Alice Eve jako její starostlivá sestra. Dakota má své sólo pevně v rukou. Příběh se tváří, že vychází z nějaké skutečné události, ale není tomu tak, předlohou byla divadelní hra. Základ režisér Ben Lewin, který několikaletou tvůrčí pauzu věnoval vzniku hned dvou filmů, vlastně pojal režijně standardně. S Dakotou Fanning se podařilo získat nějaký ten bodík k dobru. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • V čase 5:28 Wendy (Dakota Fanning) vypráví svůj denní režim a říká, že nastupuje na autobus čislo 321, ale když u silnice autobus zastaví, tak je jasně vidět číslo 0614. (tessincolor)
  • Studio Paramount Pictures zaměstnává pracovníky ostrahy, kteří dobře střeží vchod do studia, takže je pro Wendy (Dakota Fanning) téměř nemožné, aby mohla jen tak vstoupit na pozemek studia. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama