Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Disenchantment jsem se hodně těšil. Doufal jsem ve Futuramu ve fantasy světě, bohužel to zůstalo někde na půl cesty. Kresba a postavy tam podobné jako ve Futuramě (sem tam i něco ze Simpsonů) jsou, ale bohužel chybí humor. Překvapilo mě, že celá série má ucelený příběh a není to epizodní jako jsou Futurama Simpsoni. Bohužel seriál nevyužil možností a zůstává na půl cesty. Otevřený konec mě hodně naštval, tak určitě budou koukat i na druhou sérii, abych věděl jak to dopadne. 65% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvelej futurame a simpsonovcov si tvorcovia priniesli niečo nové. fantasy kreslený seriál, ktorý má zložitý nazov. Hlavne postavy parádne aj keď ich je len 3 ale vedlajsie postavy sú tiež dosť užitočné. Niektore časti slabšie ale zbruba sa to pohybovalo v slušnej forme. 10 epizod zbehlo ako voda a my len musíme čakať rok na druhú sériu. 4* ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Seriál rozhodně má potenciál. Prostředí jakési fantastické země s různými tvory a světy je nekonečnou studnicí různých vtípků jak už dokázal Terry Pratchett ve své Zeměploše. Bohužel Matt Groening není Terry Pratchett a tak možnost bořit různá Fantasy klišé zůstala zoufale nevyužita. Vlastně tu máme jen o trochu obhroublejší humor než v Simpsonových, který nám předkládají postavy, které prakticky kopírují ústřední trio z Futuramy a nedodávají nic vlastního. Luci je fajn zkažený týpek, ale Benderovi nesahá ani po kotníky, Elfo je stejná osobnost jako Fry, ale s Fryem se člověk okamžitě sžije, zatímco Elfo je spíš otravný a Bean jen Leela se dvěma očima. Je to zatím spíš mírné zklamání, protože sem čekal větší využití potenciálu, který má žánr Fantasy a vzhledem k tomu, že seriál jde na Netflixu sem čekal i větší odvahu a nekorektního humoru. Uvidíme co přinese druhá sezóna ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po rodině Simpsonových ze současnosti přišel Matt Groening a spol s Futuramou z budoucnosti a následně pro Netflix vytvořil Rozčarování z minulosti. V ní jsou opět různé originální postavy, ale koncept je trochu jiný. Každá série má jen 10 dílů, které na sebe navazují a tak vyprávějí jeden dlouhý příběh. Už to není jako u předchozích seriálů, kde 22 dílů v sérii většinou znamenalo 22 příběhů. První dvě série mají co vyprávět, ale třetí a především čtvrtá už jen vaří z vody. Nápady dojdou a už to běží jen ze setrvačnosti. Snad se to zase někdy rozjede. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo možné od první série čekat vyloženě zázraky. Navíc, když je opravdu složité navazovat na seriálové kultovky jako Simpsonovi nebo Futurama, ale tomu srovnání se člověk prostě neubrání. Disenchantment je místy hodně úsměvné, scifi historický svět docela funguje, jenom docela trvá než si oblibíte postavy, které zde nejsou povětšinou tak výrazné. Určitě je to příslib, ale na větší hodnocení bude lepší počkat na další série. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • V latině znamená slovo Ursula „malá medvědice“, což ve svojí zvířecí části koresponduje s charakterem stejnojmenné postavy v této epizodě. (NiWi)
  • Princ Merkimer má zlatou korunu svými symboly nápadně připomínajícími korunu Jugheada Jonese z komiksového předlohy pro seriál Riverdale (od r. 2017). (hansel97)

Reklama

Reklama