Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (164)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po rodině Simpsonových ze současnosti přišel Matt Groening a spol s Futuramou z budoucnosti a následně pro Netflix vytvořil Rozčarování z minulosti. V ní jsou opět různé originální postavy, ale koncept je trochu jiný. Každá série má jen 10 dílů, které na sebe navazují a tak vyprávějí jeden dlouhý příběh. Už to není jako u předchozích seriálů, kde 22 dílů v sérii většinou znamenalo 22 příběhů. První dvě série mají co vyprávět, ale třetí a především čtvrtá už jen vaří z vody. Nápady dojdou a už to běží jen ze setrvačnosti. Snad se to zase někdy rozjede. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

Reklama

Matixed 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zřeli díru na trhu v podobě animovaného seriálu ze světa fantasy pro starší diváky a určitě se to vyplatilo. Žádná postava nepůsobí otravně a vtipů je tu habaděj (mnoho i kterých si nevšimne každý divák). Důraz na kontinuitu a příběh, který se povedl, značně posouvá seriál také o něco dopředu. Uvidíme jak bude seriál pokračovat, ale po první sérii je dílo na vysoké úrovni Futuramy, Ricka a Mortyho. Co se týče pouze 10 epizod ročně, tak jsem spokojen. Lepší jsou kvalitně promyšlené díly než uspěchaná kvantita. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Podle Luciho má Bean modré oči. (Simons_cz)
  • Údajný diplomatický rituál, který pořádá Odval se Sorceriem během Beaniny party, je odkaz na film Spalující touha (1999). (Iktus)

Reklama

Reklama