Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po rodině Simpsonových ze současnosti přišel Matt Groening a spol s Futuramou z budoucnosti a následně pro Netflix vytvořil Rozčarování z minulosti. V ní jsou opět různé originální postavy, ale koncept je trochu jiný. Každá série má jen 10 dílů, které na sebe navazují a tak vyprávějí jeden dlouhý příběh. Už to není jako u předchozích seriálů, kde 22 dílů v sérii většinou znamenalo 22 příběhů. První dvě série mají co vyprávět, ale třetí a především čtvrtá už jen vaří z vody. Nápady dojdou a už to běží jen ze setrvačnosti. Snad se to zase někdy rozjede. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii. Za mě 100%. Zbožňuju fantasy a historické záležitosti. Tohle mi dává oboje a je to hrozná prdel. Za mě zatím o krůček před Futuramou. S fenoménem The Simpsons to nehodlám srovnávat. Prosím, rychle další sérii. Můžu hodně a jak tu někdo psal, dabing je skvělý! Pro naše dost výzva, protože co bylo před skoro 30ti lety není dnes... ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná, která nijak neurazí, ale bohužel ani nikterak neohromí. Rozhodně nejde o žádnou must see záležitost typu Rick and Morty... Což je velká škoda, přijde mi, že potenciál na to zde je. Postavy mě baví, s humorem se celkem ztotožňuji a o zajímavé situace či nápady není nouze. Chce to zkrátka jen něco navíc, co by tomu dalo šmrnc. Třeba další série právě tuto ingredienci dodá. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Groening a ľudia okolo neho si nespravili hanbu a celkom som sa po čase namotal. Disenchantment ťaží hlavne z prekrásného dizajnu. Prostredie kde sa odohráva príbeh mi prirástlo k srdcu a postavy sú sympatické (nie všetky som si ale obľubil hneď od začiatku, chvíľu to trvalo). Priamá nadväznosť epizód je zaujímavý nápad aj keď som bol najprv prekvapený že sa takto rozhodli. Predsa len, toto nie je originálne a prepisknué ako Rick a Morty, tam to pasovalo určite viac. Zápletky časom nie sú tak svieže ako na začiatku a humor má tiež od dokonalosti ďaleko. No a séria čislo 4 mi už nesadla. Nechcem povedáť že nudila, len nevedela rozosmiať ako predtým a donútila ma znížiť hodnotenie na 3*.  1.séria 7/10   2.séria  7/10  3. séria  6/10  4.séria 5/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Údajný diplomatický rituál, který pořádá Odval se Sorceriem během Beaniny party, je odkaz na film Spalující touha (1999). (Iktus)

Reklama

Reklama