Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (164)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Disenchantment jsem se hodně těšil. Doufal jsem ve Futuramu ve fantasy světě, bohužel to zůstalo někde na půl cesty. Kresba a postavy tam podobné jako ve Futuramě (sem tam i něco ze Simpsonů) jsou, ale bohužel chybí humor. Překvapilo mě, že celá série má ucelený příběh a není to epizodní jako jsou Futurama Simpsoni. Bohužel seriál nevyužil možností a zůstává na půl cesty. Otevřený konec mě hodně naštval, tak určitě budou koukat i na druhou sérii, abych věděl jak to dopadne. 65% ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd se Disenchantment dost možná ještě vyškrábe. Po prvním shlédnutí jsou to čtyři a kousek. Groening nezklamal a změna prostředí od Simpsonů a Futuramy mu vyšla na výbornou. Možná chvilku trvá, ne si na nové postavy v čele s Bean, Elfem a Lucim zvyknete, ale když se tak stane, tak Vás budou bavit a to podle mě dostatečně na to, aby se z Disenchantment stala trvalka, ke které se ještě rádi na opakované shlédnutí vrátíte. Dalším velkým kladem je určitě i dějová linka, která se více či méně táhne napříč všemi epizodami a my tak nesledujeme 10x variaci na podobné, ale určitý vývoj, který zejména v posledních třech dílech divák náležitě ocení. Za mě zkrátka spokojenost a s partou s Dreamlandu jsem se rozhodně neviděl naposledy. 8/10 ()

Reklama

Matixed 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zřeli díru na trhu v podobě animovaného seriálu ze světa fantasy pro starší diváky a určitě se to vyplatilo. Žádná postava nepůsobí otravně a vtipů je tu habaděj (mnoho i kterých si nevšimne každý divák). Důraz na kontinuitu a příběh, který se povedl, značně posouvá seriál také o něco dopředu. Uvidíme jak bude seriál pokračovat, ale po první sérii je dílo na vysoké úrovni Futuramy, Ricka a Mortyho. Co se týče pouze 10 epizod ročně, tak jsem spokojen. Lepší jsou kvalitně promyšlené díly než uspěchaná kvantita. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná, která nijak neurazí, ale bohužel ani nikterak neohromí. Rozhodně nejde o žádnou must see záležitost typu Rick and Morty... Což je velká škoda, přijde mi, že potenciál na to zde je. Postavy mě baví, s humorem se celkem ztotožňuji a o zajímavé situace či nápady není nouze. Chce to zkrátka jen něco navíc, co by tomu dalo šmrnc. Třeba další série právě tuto ingredienci dodá. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii. Za mě 100%. Zbožňuju fantasy a historické záležitosti. Tohle mi dává oboje a je to hrozná prdel. Za mě zatím o krůček před Futuramou. S fenoménem The Simpsons to nehodlám srovnávat. Prosím, rychle další sérii. Můžu hodně a jak tu někdo psal, dabing je skvělý! Pro naše dost výzva, protože co bylo před skoro 30ti lety není dnes... ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • V čase 4:15 si můžeme povšimnout komiksu „Futurama“ s Leelou a Bendrem na obalu. Jedná se samozřejmě o narážku na seriál Futurama (od r. 1999). (KGBelik)
  • Luci je zkratka pro Lucifer, což znamená ďábel. (kellne)
  • Údajný diplomatický rituál, který pořádá Odval se Sorceriem během Beaniny party, je odkaz na film Spalující touha (1999). (Iktus)

Reklama

Reklama