Temple

• Japonsko ホーンテッドテンプル 顔のない男の記録
Ukázka z filmu

Trio mladých amerických turistov sa vyberie do Japonska. Kate (Natalia Warner) pracuje na svojej štúdii o religionistike a tak sa rozhodne, že v spoločnosti svojho priateľa Jamesa (Brandon Tyler Sklenar) a dlhoročného kamaráta Chrisa (Logan Huffman) navštívi tunajšie budhistické chrámy. Pri návšteve jedného malého obchodu narazí Chris na poznámkový zošit s popisom akéhosi tajomného zabudnutého chrámu. Aj napriek dôraznému varovaniu sa ho trojica rozhodne poctiť svojou návštevou. (beso74)

(více)

Ukázka z filmu

malylada

Ani nevím, zda považovat tento kousek za horor, neboť napínavá atmosféra je takřka nulová. Scénář absolutně kašle na rozvíjení načrtnuté mytologie, zmítá se v utahaných dialozích, a pokud čekáte alespoň nějaké vygradování na závěr, nedočkáte se. Ocenit se dá určitě vizuál, ale vše ostatní hluboko pod průměrem......3/10 ()

MickeyStuma

Kameraman Michael Barrett natočil coby svůj debut nízkorozpočtový hororový snímek, jehož příběh se odehrává v Japonsku a jak je v japonském hororovém žánru tradiční, jedná se opět o duchy, avšak v americkém podání. Nejde o krvavý horor a bohužel ani o typickou děsivě atmosferickou etudu v japonském stylu. Děj je značně jednoduchý a dalo by se říct, že by takovýto námět stačil i na seriálovou stopáž. Vyvíjí se pozvolna, a atmosféru se snaží navodit, ale použitá známá šablona vše velice kazí. Značná předvídavost je v popředí zájmu a to je neodpustitelná chyba. A tak není nic, co by překvapilo, co by upoutalo. Ono ani to vyvolávání hrůzy se nějak nevydařilo. Američtí tvůrci měli natáčení raději přenechat Japoncům, než jim fušovat do řemesla. Pokus o horor v japonském stylu bohužel nevyšel. ()

Eldrick

Nadějný námět + exotické lokace Japonska - děravej, nejspíš hodně přepisovanej scénář - rozpočet = nenaplněný potenciál horroru, který mohl překvapit mít vypilovaný script, lepšího režiséra a hlavně ten budget. Budování napětí celkem funguje a naroubání nápadu s výslechem taky, bohužel ten závěr je strašně zkratkovitý, je tam dost nelogičností a nevysvětlování dávám za vinu právě dokurvenýmu scénáři. Rozhodně by ale stálo za to původní plot totálně přepsat a natočit znovu a mnohem líp. ()

Corpsegrinder

S tak pěkným japonským prostředím se toho dá udělat spousta, obzvlášt když člověk točí horor, ale zde to opět selhává a to ještě víc než u komerčního Lesu sebevrahů. Film má 78 minut což evokuje dojem rychlý podívaný ale je to právě naopak, první hodinu se neděje vůbec nic a člověk by skoro zapomněl že to má bejt strašidelnej film, pak se zřejmě blížil poslední den natáčení a půlka vybavení a kamer už byla zabalená když někdo přiběhl na plac a zařval TY VOLE VŽDYT JSME NENATOČILI ŽÁDNÝ STRAŠENÍ a tak nám ho rejža naservíruje na poli asi tak 10 minut. Což je 10 minut ke kterejm klidně můžete přetočit. Nelogičností je tu jak nasráno, např. jedna z postav nechce jít v noci lesem načež jsou nucený zůstat tam přes noc a první věc co udělá je to že se jde projít :)) Krůček od odpadu. ()

Morholt

Další američtí mládežníci, kteří nerozumí větě "Nechoďte tam!". Tentokrát se jedná o zapadlý japonský chrám, který stráží liškožena. Technická stránka nebyla vůbec špatná a herci mile překvapili, ale tím to hasne. Na to, že to má hodinu a čtvrt, tak se to neuvěřitelně táhne. Cesta k chrámu zabírá prakticky 80% stopáže a rozhodně se nejedná o nic zábavného. Navíc mi lezl na nervy chlapeček, jehož charakter je jasný od první scény a občas mi připadalo, že si jeho prostřednictvím dělají tvůrci z diváka srandu. No a obluda, pokud se uráčila ukázat, me také moc neoslovila a to se týká i dalších nadpřirozených jevů. 30% s přivřenýma očima. ()

• Natáčanie trvalo 16 dní. (beso74)