Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motýlik je výborný film, pravda tých 133 min. je prepálených, ale videl som ho minimálne 3x a stále slušne funguje. Pôvodný snímok veľmi rád nemám, ale tu to zle nedopadlo. Herci veľmi dobrí, hlavne ústredné dvojka, napätia i znázornený zmar, smrť, násilie a ďalšie veci v kolónii, to funguje. Film sa ale občas vlečie a chvilkama je pocitovo dlhý. Vždy si u takých filmov hovorím, či tieto nápravné kolónie, neboli potupou ľudskej dôstojnosti, hoci je potrebné vidieť, ktorí ľudia tam skončili. Bolo by toto poreba dnes? Je to správne sa takto správať k väzňom? Aj toto môže človeka nútiť premýšľať, po pozrení na film. Môžem ho rozhodne komukoľvek odporučiť. Tento snímok je jeden z najlepších roku 2017. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zcela ze zvědavosti jsem se rozhodl podívat se na toto nové zfilmování Motýlka. Musím přiznat, že nebylo špatné, ale přece jenom původní Motýlek je mnohonásobně lepší. Po celou dobu sledování filmu mi vadilo, že hlavní postavy vypadají jinak, než na jaké jsem si zvykl v původní verzi. Podívaná to nebyla špatná, ale stačila mi jednou, zatímco původního Motýlka jsem viděl už mnohokrát a ještě se na něj mnohokrát rád podívám. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keďže som nečítal ani literárnu predlohu a nevidel som ani predchádzajúcu filmovú verziu, tak to bolo pre mňa celé úplne nové a nepoznané. Napokon však musím uznať, že som čakal o kus viac - hlavne čo sa epickosti príbehu týka, pretože som mal pocit, že to bolo stále dokola to isté. Najviac zo všetkého ma asi očarila samotná výprava filmu a skvelé kulisy, ktoré pôsobili skutočne exoticky (hoci sa film točil najmä v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte). Popri tom pútala pozornosť samozrejme aj ústredná dvojica. Maleka moc nemusím, ale v tomto filme sa mi prekvapivo páčil, možno ešte aj o kus viac ako Hunnam. Škoda, že ten príbeh nemal žiadny moment prekvapenia - takýto žáner si to priam žiada... Ale inak uznávam, že to prostredie a zobrazená epocha dejín bola skutočne zaujímavá. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Schaffnerova prvá verzia zostane v mojích očiach neprekonateľná a nesmrteľná. Inak tomu nie je, ani po zhliadnutí tohto filmu. Mcqueen a Hoffmann budú vždy len jedničky a legendy. Ich fluidum je ďaleko za hranicami ostatnej hereckej populácie. Navzdory tomu film aj cez svoju dĺžku nenudí, zdá sa mi krátky, usekaný, čo tu v podstate znamená, že nenudí a baví. ...Nie, nie tento remake určite nerobí svojmu prvotnému druhu, či predlohe ostudu a jak fanúškovia Henriho Charriéra, či diváci neznajúci jeho zfilmovanú podobu budú vlastne vcelku spokojní. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Původního Motýlka si v budoucnu určitě někdy pustím, a proto budu tuto verzi hodnotit jako jedinou. Volba Hunnama do role Papiho byla výborná, charismaticky i herecky film dokáže výborně utáhnout, možná bych mu dal trochu více prostoru na samotce, kde se z toho top top herectví dalo vyždímat o něco víc. Problém vidím ale asi ve stopáži. Respektive, stopáž je pro podobný film ideální, problém je s obsahem, který sice je plný, ale něco málo mu chybí, aby udržel diváka hltat každou minutu. Nejsem fanda remaků, ale nedopadlo to vůbec zle, ale jak říkám, nemám srovnání a beru tak film pouze jako nezávislý film. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)
  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama