Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (234)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem nebyl fanoušek původního Motýlka,protože ač se mu nedá upřít olbřímí charisma Stevea McQueena a výborný výkon Dustina Hoffmana,mě přišel extrémně utahaný a dost často sem se nudil.Díky tomu jsem tak od remaku nečekal nic a i to jsem přesně dostal.Noer totiž dokázal na menší stopáži dosáhnout ještě větší nudy.Nový Motýlek navíc vypadá spíš jako kastrát,jen proto aby na něj šli mladší diváci a to se stejně nestane.Charlie Hunnam nejednou dokázal,že charsima má také,ale tady jako by ho někde zapomněl,podobně jako u Ramiho Maleka jeho minimalistické herectví prostě nestačí...40% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepovažoval by som to za prerábku staršieho filmu s Hofmanom, ale za celkom iný film. Nie síce lepší, ale aj tak výborný. Je tu dosť menej beznádeje, keď sa päť rokov na samotke skráti na pár sekúnd a už sme z nej vonku. Zato Diablov ostrov ako pekné dovolenkové miesto sa mi celkom páčilo. –––– Ako sa mohol syn dvoch učiteľov dostať na takéto miesto? ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se jedná o tak přehlížený film. Rami Ramek a Charlie Hunnam ukázali ze sebe to nejlepší a já jim za jejich výkony tleskám: Přiznám se, že původního Motýlka jsem neviděla, ale tenhle mě přikoval k obrazovce jako už nějakou chvíli žádný film. Po celou dobu si jen říkáte "Jak tohle sakra někdo může přežít?" Dva roky na samotce, pět let na samotce; ticho, téměř žádné jídlo, jen čtyři zdi a kýbl. Touha po svobodě a silná vůle hrají v takových podmínkách při přežití hlavní roli. Já bych se zbláznila asi po třech dnech. :) Sedl mi i styl vyprávění - žádné tlačení na pilu, ždímání emocí, žádné dlouhé nudné scény. A přesto Papillon zapůsobil. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Motýlek z roku 1973 byl mnohem lepší a více se držel knihy. Možná proto jsem z remaku zklamaná, i když ne absolutně. Děj je v novém filmu umixován bez jakékoli vazby na knihu (jeptišky např.). Noerův Motýlek je vhodný pro dnešního nenáročného diváka, který v něm zažije něco málo sadismu, něco málo dobrodružství, něco málo přátelství a zrady. Motýlek se Steve McQueenem měl zajímavých vlastností několikanásobně víc. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)
  • „Papillon“ znamená ve francouzštině slovo „motýlek“T. Tuto přezdívku získal Charrier (Charlie Hunnam) díky svému tetování na hrudi. (NiWi)

Reklama

Reklama