Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad s planétou na ktorej sa myšlienky všetkých chlapov vizualizujú, takže ich môžu všetci vidieť jak film. A na potvoru sa to žien netýka. Lenže tento nápad pôsobí skôr otravne. Mohlo to fungovať ako psychologická sonda jak by takto mohli ľudia fungovať, ale na tú sa tvorcovia zvysoka vykašlali. Postavy sú jednorozmerné figúrky s priehľadnými motiváciami u každej z nich. Hneď viete, kto je dobrák, kto zloduch a čo sa zhruba stane o 5 minút. Tom Holland ako hlavný hrdina znova variuje svojho Spidermana a už začína byť otravný. Po mizernom Cherry má na konte ďalší nepodarok. Daisy Ridley zase dokazuje, že fakt hrať nevie a pôsobí asexuálne. Stavím sa, že za pár rokov prizná, že je lesba. Chémia medzi ústredným párom je nulová a Daisy sa často správa afektovane alebo rovno dementne. Akcie je tu minimum. Celé to vyzerá jak nejaká trochu výpravnejšia epizódka Stargate. Úplne sklamaný nie som. Knihu som nečítal, ale potenciál na dobrý film tam rozhodne bol. Len sa behom cesty na filmové plátno niekam stratil. Výsledok je na úrovni filmu After Earth. Proste taký divne nefunkčný film po každej stránke až je to skoro fascinujúce. 4/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kam ten svět spěje, když i Vavča jede Young adult fantasy:) Žánr ze kterého mám obvykle srandu, nebo se mu preventivně vyhýbám. Scifi o jedné divné planetě, kde myšlenky mužů jsou vidět, kdežto ženy v Prentisstown nějak chybí. Panenská planeta alá park Yellowstone má nejen krásnou přírodu a podivný hmyz, ale také původní obyvatelé, s přezdívkou Sádráci, kteří jsou údajně nebezpeční a zodpovědní za zmizení žen. Celé prostředí působí jako špinavý western, sice energetické zbraně, ale také koně, a celkově dost primitivní životní úroveň. Mads Mikkelsen jako šerif, leader Prentis, který má velké plány, když se dozví novinu, že na planetě ztroskotala z vesmírné kolonizační lodi průzkumnice. Hlavní hrdina, chlapec Todd Hewitt se dívce rozhodne pomoct a i když to není snadná cesta (už proto, že on jí do hlavy nevidí a ona jemu ano), tak se je na co dívat. Velice zajímavý svět a děj, scénář nenakládá s některými věcmi úplně nejlépe, ale být puboš tak jsem nadšen. Knihy si ze zvědavosti přečtu. Charlie Kaufman a John Lee Hancock byli původní autoři scénáře, takže původně šlo asi o mnohem sofistikovanější snímek, který by ale asi nebyl jednoduchým hitem pro masy. No příště, by asi měli hlavouni věřit top scénáristům, protože s jejich prací by schopný režisér Doug Liman pravděpodobně natočil lepší film, a možná by i více vydělal (nyní je poměr 100 mega rozpočet, 21.9 mega zisk, v USD pochopitelně). ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Těžko vzhledem k historii projektu, obsazení plnýmu módních polen a v zásadě nezfilmovatelný předloze čekat něco víc než kolosální průser. Výsledkem je chaoticky vtipná až nevzládnutá směs nahodilejch nudnejch scének, nefungující kontinuity (fotřík na cestě do/z stodoly vystřídá troje různý brejle) a nesnesitelný ústřední dvojice. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vidno, že to tu slabě hodnotí lidé, kteří za sebou mají přečtené knížky předlohy. A nedivím se jim. Po návštěvě wiki a přečtení shrnutí příběhu první novely mi tohle přijde jako vykostěný kousek. Pokud by z toho udělali 3 filmy a pořádně příběh rozvinuli, mohlo by to být lepší. Já však novelu nečetl, takže hodnotím film jako takový a myšlenka se mi hodně líbila. Plno věcí nevysvětlených, což mě doslova žralo (preacher, mayor, jejich impulsy), ale snímek jsem si užil a Tom působil jako takový vážnější spiderman :-) Zlé to rozhodně nebylo. Kéž by to zfilmovali jako seriál. Pořádně. To lore tam má potenciál. Don't think about thinking... 65 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímala by mě první, podle studia nepoužitelná verze, protože to, co jsem viděl, sice není špatné, má to několik fajn nápadů nebo aspoň jejich zárodků, ale celou dobu to až nesnesitelně jede na jistotu. Nepřekvapilo mě bez nadsázky vůbec nic, a to by se u filmu s neznámými postavami a z neznámého prostředí stávat nemělo. Sci-fi westernové pojetí se mi na jednu stranu líbilo, na stranu druhou kvůli němu všechno vypadalo tak nějak lacině, ale fajn byli herci - Tom Holland nehrál Spider-Mana, Daisy Ridley moc hezky hrála v momentech, kdy se musela vypořádat s tím, že slyší, co si o ní její protějšek myslí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Po dokončení a zhlédnutí snímku produkční a distribuční společností Lionsgate bylo rozhodnuto, že v této podobě je film nedistribuovatelný a film se dočkal velkých přetáček. (kowalski)
  • Poslední natáčecí den upadl Tom Holland do bezvědomí přímo během natáčení, když se natáčely scény pod vodou, kdy měl zadržet dech. (Azurose)
  • Daisy Ridley (Viola) nosila pro natáčení falešnou blond paruku. (ČSFD)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama