Reklama

Reklama

The End of the F***ing World

(seriál)
  • Velká Británie The End of the F***ing World
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (277)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Je mi 37. Že mě bude bavit seriál o náctiletých, pro náctileté... Klobouček. Hodně černý ve svém osobitém humoru (nic originálního, co bychom neposbírali jinde, přesto plně funkční), místama temný a kravavý, ale i nečekaně citlivý a ve výsledku (hodnotím dvě série jako celek) velmi příjemně a překvapivě romantický počin. "Pokaždé když zavřu oči jsem v tom pokoji. Nemůžu ven. Jsem tam uvězněná". Z toho vážně zamrazilo. Pěkný moc. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem rozhodně nečekala. Tak dobře se rozvíjející příběh, spletitá a bláznivá cesta dvou mladých lidí. Něco takového jsem ještě neviděla. Je to super, novodobé, neotřepané, neokoukané, originální. Alyssa je typická bad girl, která má problém se světem, je náladová, protivná, ale ve skutečnosti si nechce přiznat, že taková není a že uvnitř skrývá i dobré já. James je ze začátku prostě a jednoduše psychopat a sociopat, který chce zakusit jaké to je, někoho zabít. Ale postupem času, jak se víc seznamuje s Alyssou, mu dochází, že takový podivín zase není. Já se u tohoto kousku hodně nasmála, typický britský černý humor. - "That was the day I learned that silence is really loud." ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi přísný britský humor, nezbývá mi nic víc, než vám doporučit se "vydat" na výše zmíněný konec F***ing světa, protože to byla vskutku jízda. Musím říct, že jsem na tento projekt narazil náhodou. Nevěděl jsem vůbec do čeho jdu, nicméně hned po pilotní dílu jsem věděl, že to bude stát za to. Dvě hlavní postavy jsou jeden z hlavních důvodu mého kladného hodnocení spolu s výbornou kamerou a i celým vyprávěním příběhu. Mělo to spád, zvraty a neméně vtipných situací, kde herecká dvojice excelovala. Britové tenhle styl žánru prostě umí, dávám silných 5 hvězd. Pobavilo! ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celkom rozumiem ľuďom, ktorý tento seriál zavrhujú, pretože ich príliš iritujú hlavné postavy a ich správanie. Mňa iritovali tiež, v prvej epizóde, možno kúštik v druhej. Kľúčom k ich obľúbeniu je však uvedomiť si, že nesledujeme dramatické osudy mladých ľudí na pozadí ich rozvíjajúcej sa lásky, ale proste len čiernohumornú poloabsurdnú tínedžerskú road movie preplnenú bizárom, a užívať si jazdu. Kamera a strih ma nesmierne bavili, aj herecký výkon mladého, no a čerešničkou na torte je skvele namiešaný 50tkový soundtrack. Dokonalé to nie je, ale ako jednorázová kratochvíľa na dva netflixové večery to dosť funguje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto dám veľmi rád plnú paľbu. Tá dvojica ma dokázala baviť po celý čas, ani jeden diel nesklamal, ani jeden diel nenudil. A aká to bola že zábava! Čierny humor sa tu v podaní týchto absurdne ladených (iba z pohľadu väčšiny) postavičiek valil ako prílivová vlna a prskal sarkazmus a iróniu na všetky strany. Hlavne zo strany Alysse. Zaujímavé bolo aj sledovať vzťah otca so synom, ktorý sa tu dokázal tváriť dokonale chorý a narušený, robiť si z toho srandu, no pritom smutnou skutočnosťou je, že v súčasnosti je to v mnohom aj realitou. Áno, tento rýchlo plynúci mini seriál toho povie viac, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Len treba natrčiť uši. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě se objeví stříbrný Opel Monza 3.0E z roku 1983. (J.F.B.)
  • Auto Jamesova otce (Steve Oram) je Mercedes-Benz 230E (W123). Tento model se vyráběl v letech 1976–1986. (J.F.B.)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama