Reklama

Reklama

The End of the F***ing World

(seriál)
  • Velká Británie The End of the F***ing World (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

V černohumorném seriálu podle stejnojmenného komiksu se dospívající psychopat a rebelka prahnoucí po dobrodružství vydávají na cestu. Pronásleduje je notná dávka smůly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (278)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se James, je mi 17 a jsem si celkem jistý, že jsem psychopat.“ Takhle začíná jedna z nejoriginálnějších road-movie poslední doby. Originálnost spočívá v tom, že krutě přesně vykresluje svět dospívajících, se všemi hrůzami, nejistotou, strachem a vztekem. Pichlavá romance dvou looserů postupně odhaluje jejich rodinné zázemí a důvody, proč jsou takoví, jací jsou. Jejich dosavadní zkušenosti se světem jsou většinou na prd a oni ještě nemají zmáknuté obranné mechanismy. Ještě ke všemu - k neuvěřitelně siným hereckým výkonům - mi oba dva připadali mladší než sedmnáct. Nejenom sexem: někdo se k němu hrne, jiný to odkládá. Ale i celkovým postojem k smutně praktickým stránkám světa. Oba byli jak děti. _____ Proto čtu Alyssino zuřivé: „Všechno stojí za hov…“ ve skutečnosti takhle: „Všichni mi říkají, že já stojím za hov… možná mají pravdu.“ A Jamesovo: „Chci někoho zabít,“ překládám jako: „Chci něco cítit.“ Ona se obrnila vztekem, on rezignací, protože jiný způsob obrany zatím neumí. A takhle outsiderská dvojka si klestí cestu dalšími hrůznými zážitky, které ale nepostrádají drsný humor. Společně se vydávají na útěk, ze kterého už není – myšleno emocionálně – návratu. Proto doufám, že další řadu už nenatočí. ___ Přidejte si záměrně super ironický americký feeling, perfektní dialogy, gradaci scén, dobrý soundtrack a i takové drobnosti, jako je Jamesovo oblečení, kterého poprvé vidíme v černém, jako prototyp mladistvého podivínského vraha, aby nakonec skončil ve vesele pestré havajské košili. ______. Škoda, že se podobné seriály nevysílaly, když bylo sedmnáct mně. Necítila bych se tak vyloučená. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

On má pocit, že je budúci sériový vrah. Ona je vulgárna a má problém s pravidlami. Padnú si do oka. On ju považuje sa svoju prvú obeť. Ona jeho za niekoho, kto jej rozumie. Takto nejako sa začína divoký road-trip prazvláštnej dvojice, ktorá spolu ujde z domu s vyhliadkou na lepší život. Seriál je to vtipný, svižný, čomu určite prospel aj fakt, že má len osem približne 20-minútových epizód. Žánrovo by sa dal zaradiť do priečinka čierna komédia, avšak skrz ústrednú dvojicu sa riešia aj problémy spoločnosti, vzťahové záležitosti a dospievanie ako také. Atmosféru skvele dopĺňa hudba, ktorá má v každej scéne, čo povedať. Veľmi sa mi tiež páčili statické zábery na Jamesa a Alyssu, ako niekde stoja, alebo sedia. Sú to zábery plné bizarnosti, humoru, ale aj tragédie. Ak teda máte voľné poobedie, vrelo vám tento britský seriál odporúčam. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to past. Trailer seriálu je jako první díl: nadupaný, sexy, nekorektní, bezstarostný a vtipný. Ale s každým dalším dílem se seriál posunuje od černé komedie k sociálnímu dramatu, všechno je smutnější, realističtější, bezvýchodnější. Čím víc se mají hrdinové rádi, tím je všechno temnější a víc nahouby... a na konci, na konci se mají hodně rádi. Na stupnici smutku dávám osm Hačiko z desíti možných. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to divný.. což ovšem neznamená, že špatný. Hlavní hrdinové projdou postupně zajímavou změnou a úplně stejně se měnil i můj postoj k nim. Chvíli je nesnášíš, tu druhou fandíš a tak dokola. Škoda postupnému vývinu událostí. Škoda, že to, co nám zezačátku tvůrci rádoby slibovali, se nakonec zvrtlo v něco úplně jiného. A pro mě teda i škoda toho konce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria:Príbeh Jamesa a Allyson, dvoch stratených teenagerov na úteku pred svetom aj sebou samými prináša takmer tarantinovský príbeh pre mládež, ktorý však zaujme aj staršieho diváka. Sondy do myslí hlavných protagonistov sú spracované na vysokej úrovni a mne osobne vyhovovala aj dĺžka jednotlivých epizód. Po seriály This is England opäť britský seriál, ktorý sa vymykal zo zabehnutých koľají a ponúkol niečo nové. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu zazněla píseň „We might be dead by tomorrow“ od zpěvačky Soko. (ver_mah)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama