Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oscara som videl už veľmi dávno, ale výborne som sa pri ňom zabával. Originál som nevidel, čo je zrejme výhoda, pretože Stalloneho drevený otravný výkon s jeho neustálymi gestikuláciami by určite v porovnaní s Funesovým prirodzeným komedianstvom neobstál. Ale scenár je zábavný a atmosféra doby celkom slušne vystihnutá. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší fór - 'you are ox and moron' - byl ztracen v dabingu, stejně jako i další, originál je originál. Ale stejně je to pořád taková taškařice dělaná na efekt a staromódní vtípky typu neustálých záměn tašek, milostných pletich či přiblblých poldů mě nedokázaly příliš rozesmát. Některé postavičky ale stály za to - třeba bratři Finucciové nebo Dr. Poole. I Sly se zde rozehrál k milému výkonu a očividně ho to bavilo. Sečteno podtrženo je Oscar celkem fajn fraška, u které jsem se párkrát pousmál, ocenil dobré herecké obsazení, ale která mě nijak zvlášť nezaujala. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Tato americká verze se mi líbí o něco víc než originální francouzská. Jednak pro prostředí ve kterém se odehrává, amerika v době prohibice mě k tomu sedne výrazně víc, než soudobá Francie, a taky proto, že Stalloneův vcelku klidnej projev se mi líbí víc, než cholerickej Louis de Funes. Nenáročná oddechovka, která baví a neuráží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No film teda nič moc. Raz dávno som si zapol televízor a videl som Sylvestra v kostýme z 30.tych rokov a po pár sekundách som zistil, že je to dokonca gangsterka. Nadšenie opadlo, keď som zistil, že je to komédia a že nie veľmi vydarená. Stále nechápem prečo sa ten Sylvester Stallone tak veľmi snažil presadiť v tých komédiách, keď mu to vôbec, ale vôbec nešlo. Fakt tomu nerozumiem. Nieje to ale zase jeho vina, že mu to nešlo. Lepšie napísaná postava by pomohla vždy. Inak ho mám celkom rád, ale ako akčného herca a nie toto tu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů se Slyem. A to vše navzdory tomu, že to není akční film, ale komedie. Dokonce když to srovnám s původní francouzskou předlohou v hlavní roli s králem komiků Luisem de Funesem, tak vyhrává Sly. A proč ptáte se? Protože on jako mafiánský kápo je pro případného nápadníka své dcery přece jen větší překážkou než grimasami hýřící, cholerický, ale malinkatý Funes. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama