Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem očekávala podobný styl humoru i zpracování jako Žhavé výstřely a také jsem, zvláště z počátku, čekala, kdy tam naběhne Topper Harley:) I když se Špióni jako my ubírají poněkud jiným směrem, zábavných gagů a dialogů nabízí mnoho, vévodí zejména fenomenální "představovací" doktorská scéna ve stanu a "chirurgický zákrok." Potěšilo mě sekundové cameo Sama Raimiho. "Doktore?" - "Doktore." - "Doktore?" - "Doktore." :D ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

John Landis dokázal krásně zlehčit a zparodovat situaci mezi USA a SSSR na konci studené války. Tato komedie si dělá legraci opravdu ze všeho, co bylo v této době tak vážné, z armád obou bloků, z hrozeb jaderné války i z technických vymožeností té doby. Krásné bakelitové modely všelijakých zbraní a satelitů se nám pohupují před kamerou a zahrnují nás svým neopakovatelným kouzlem z dob, kdy filmové digitální efekty byly ještě v plenách. Hlavní dvojice amerických špionů - tupců je poměrně zdařile ztvárněna a krom několika trapných gagů se s nimi můžete celý film příjemně bavit. Na rozdíl od většiny podobných filmů jsou hlavními záporáky američtí důstojníci, což naznačuje, že tento snímek není rozhodně nijak propagandistický, ba naopak, spíše kritický a parodující tehdejší americkou politiku. U srdce (a nejen tam) nás zahřejí krásné tajné agentky a pobaví nás stylizace policejní volhy, která jako by z oka vypadla vozu americké policie. A "člověče nezlob se" s atomovkami na závěr, to mě opravdu rozesmálo :-) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I přes dobré osmdesátkové obsazení jsem byl překvapený, jak stupidní a nevtipná tahle komedie byla. Reference přitom byly docela pozitivní a tak jsem neváhal si tento film pustit. Zklamání bylo opravdu velké, protože jsem se za celou dobu nedočkal jediného podařeného vtipu a ani scénář nestál za nic. 40% ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Zástupca americkej komediálnej scény 80-rokov minulého storočia. Žiaria v ňom hviezdy známe zo Saturday Night Live Chevy Chase a Dan Aykroyd. Vlastnou neschopnosťou sa títo dvaja - americkí špióni - dostávajú do rôznych prekérnych situácií, ale pomocou svojej pohotovosti a hlavne šťastia sa z nich vždy dostanú. Nakoniec sa im podarí zbaliť krásne kočky a zachrániť svet pred 3.svetovou vojnou. Proste klasika. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)
  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)

Reklama

Reklama