Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Hees 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia, ktorá so sebou nesie aj posolstvo. Každý človek má niekoľko možností ako sa v živote realizovať (pokiaľ sa narodí dobre). Amerika sa pred dávnou dobou nazývala zemou neobmedzených možností a už ňou asi nie je. Príbeh sa začína "sociálnym experimentom" kedy vymenia bohatého úspešného muža Louisa za chudobného Billy Raya. Samozrejme film je do istej miery fikcia pretože každý si berieme svoje návyky so sebou a nie je možné, aby sme sa posunuli tak rýchlo do vyššej spoločnosti. Toto však filmu nevyčítam kedže ide o komédiu, ktorá je nie len vtipná, ale niekedy aj správne kritizuje spoločnosť. Vynikajúci výkon predviedol Dan Aykroyd a tiež Eddie Murphy. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol v roku keď som sa narodila. Trochu starší, ale predsa dobrý film. Výborná zápletka, výborný scenár, skvelí herci a zábava úplne diváka tak vtiahnu do deja, že absolútne nezáleží na kvalite snímku (myslím to tak, že v HD kvalite to človek určite nenájde :-) Veľmi dobre som sa bavila... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade, v tagoch sú Vianoce, ale nie je to vianočný film. Zámena je komédia s jednoduchým, ale účinnym príbehom a pomerne hviezdnym obsadením (Murphy, Aykroyd a Jamie Lee Curtis). Nesmierne ľudská, s myšlienkou, dá sa na nej zasmiať i zamýšľať nad viacerými predostretými témami, ale tiež je pravda, že ako komédia má na dnešnú dobu už slabšie tempo a dynamiku. Vo výsledku neurazí, na konci sa s vysokou pravdepodobnosťou budete usmeivať od ucha k uchu, len teda výbuchov smiechu nebude veľa, keďže film je aj pomerne vážny a pomer drámy a komédie je takmer vyrovnaný. 60% a lepšie 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká komédia "Výmena" je vystavaná na tom, že dvaja muži si nedobrovoľne vymenia svoje miesto v spoločnosti. Jeden z nich je chudobný asociálny černoch, ktorý sa pretĺka zo dňa na deň v uliciach veľkomesta. Druhý je bohatý, úspešný, vzdelaný beloch, čo má výborne rozbehnutú karieru v nadnárodnej firme, luxusný dom a krásnu mladú manželku. Dvaja starí, lakomí boháči sa z rozmaru postarajú o radikálnu zmenu ich životov. Z chudáka spravia pána a úspešného muža nechajú padnúť až na dno. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy si jde Louis do klubu půjčit peníze, objeví se na scéně postava Muffy, kterou hraje Kelly Curtis, sestra Jamie Lee Curtis. (don corleone)
  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama