Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film si vzdy rada pozriem,aj ked je uz stary takmer 30 rokov a v meritku dnesnych narokov moze posobit trochu spomalene.Mne sa stale paci a uzivam si ho rovnako,ako ked som bola male decko.Pravdupovediac je to jeden z dvoch ci troch filmov s Eddiem Murphym,na ktorych sa dokazem bavit, inak tohto pana prilis nemusim.Skratka-prijemna zabava na primeranej hereckej urovni,ktora ma aj po mnohych rokoch co povedat. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Záměna se dá v rámci retro výletu a sociologického pobavení přežít. Eddie Murphy a Jamie Lee Curtisová jsou prostě dobří herci, příběh a prostředí je zajímavé, je tam pár pár dobrých vtipů (znásilňující zvíře prostě nikdy nezklame). Ale je to komedie pro pamětníky. Režisér má docela zajímavé vidění žen, protože každá ženská postava v tomhle filmu je v podstatě šlapka, ať luxusní nebo laciná a velmi jednoduchá (s vyjímkou prostitutky Curtisové, která má obchodní plán šlapání) jsou poměrně duté. Jejich existence spočívá v nabídnutí fyzické potěšení mužům za pohodlný život a to i v citové rovině (když je Dan Aykroyd nastydlý, projeví mu Curtisová útěchu tím, že se obětavě svlékne a lehne si za něj). A scény několika "spontánně" odhalených koz je velmi zábavné pozorovat, takhle se to asi dělalo v Hollywoodu, když ještě neexistoval PornHub. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jistěže je na něm něco špatného. Je to černoch. Asi krade od narození." Mám slabost pro snoby. Zejména pro ty, kteří se cítí být nadřazeni ostatním jenom proto, že nakupují a prodávají akcie. Těm bych v rámci terapie popřál strávit alespoň jednou do roka noc na ulici přikrytej kartonem. Možná by jim pak něco došlo, ale spíš ne. Oni jsou prostě dokonalí a slovo lakomec je pro ně lichotka. Ale zpět ke klasice. Tou Záměna rozhodně je a poráží byznysmeny jejich vlastními zbraněmi. Vždycky mi to dělalo radost, takže mám podezření, že jsem komunista. Nechám se vyšetřit. V podstatě mě to baví skoro celý ... tedy s výjimkou tý taškařice ve vlaku. Ta se nepovedla, ale dala mi poučení o tom, jak je nebezpečný provokovat goriláka. Naštěstí jsem to nikdy nedělal, takže teď už s tím určitě nezačnu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sociálna komédia na americký spôsob. A v osemdesiatych rokoch. V niektorých okamihoch sú tak Aykroyd ako (hlavne) Murphy trochu utlmení, ale to je len chvíľkový výkyv. Skvelo im navyše sekunduje aj prekliato sexy Jamie Lee Curtis a v (zabudnuteľnej) minirole je možné vidieť Jima Belushiho. Klasika osemdesiatych rokov, ktorá ale nepatrí k absolútnemu vrcholu 80s SNL tvorby, čo by pri rýchlejšej a štýlovejšej réžii pravda nebola. Potenciál bol na viac. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o výměně rolí mezi chudákem, co žebrá na ulici a boháčem z burzovních kruhů. Díky sázce dvou znuděných makléřů, se oba přesvědčí, jaké je to být v kůži toho druhého. Bavil jsem se znamenitě a tenhle film patří mezi mé nejoblíbenější. Všichni herci tu odvádějí skvělou práci a ve scénáři není téměř žádné hluché místo. Vřele doporučuji lidem, co se rádi smějí. 90% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)

Reklama

Reklama