Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála lepších duchaplnějších amerických komedií. Pozdější komedie s Eddie Murphym postupně rok od roku ztrácely na zábavné hodnotě. Alespoň pro mě. Když se někdo začne nepromyšleně hnát za výdělky v okamžiku, kdy stojí na vrcholu své "rychlé" slávy, bere roli za rolí, aniž by přemýšlel o scénáři, dopadá to obvykle tak, že hodnoty jeho práce postupně a nezadržitelně klesají. V tomto případě jsem se však vydržel dokoukat i při druhé projekci (po letech) až do konce. Ten okamžik, kdy Valentin zjišťuje, že opět vidí a může chodit je opravdu kouzelný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Záměnu jsem měl hrozně rád už od mala, nejen tedy pro tu záplavu nahých prsou (v pozdějších devadesátých a nultých letech v podobně laděné komedii už na něco podobného prostě nenarazíte). Nikdy předtím mi ale nepřišlo, že je tak procentuálně půlku ten film hrozně nudný. Trochu se to rozjede nástupem výborné Jamie Lee a to nejzábavnější se odehraje až v závěrečné půlhodince ve vlaku. Možná škoda, ale některé film věkem (svým nebo diváků) prostě ztrácejí. Tohle je jeden z nich. Musím ale uznat, že jako sociální kritika (byť idealistická) je to fajn a z těch namyšlených šulinů, včetně Arkroyda, se mi fakt zvedal kufr. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Jé, jsem 8 888 hodnotitel na čsfd. Jak to tak bývá, v tento sváteční den (Velikonoce) všechny televize rády všechno opakují. Už mě nebaví se koukat na ty samé pohádky, které dávali před třemi měsíci. Tak Záměna, kterou jsem hodně dlouho neviděl dnes zvítězila. Je to klasika, u které dobře víte, že se budete bavit. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Běžní smrtelníci mají na hraní všemožné hlodavce, rozmarným boháčům Randolphu a Mortimerovi poslouží jako laboratorní myšky pro výzkum dva chlapíci- těžkotonážní poctivec z dobré rodiny a notorický flákač z ulice, kterým prohodí role, domy a životy. Váží více genetika, nebo prostředí? Odvěké dilema sice Záměna nerozsoudí, ale zato tu je neodolatelný Ralph Bellamy, který s přehledem přehraje Eddieho Murphyho, krotitele Ackroyda i děsivou Jamie Lee Curtis. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)
  • Původní název filmu byl "Black and White". (don corleone)

Reklama

Reklama