Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (674)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsme prvních 10 dílů a je to za čtyři. Na seriálovou plnou palbu by to muselo být už něco extra, bohužel pár nedostatků se tam najde. Zásadní jsou dva. Aniž budu spoilerovat, tak tou první je "zakončení" k nasrání. Proč proboha živýho? Dyť každej člověk, kterej si toto s chutí pustí, tak ví, jak to skončí, tak proč s tím dělat obštrukce? Nasral jsem se. A hned na to lup druhý problém, kterým jest mírná nataženost. Tak oni to natáhnou jak chrchel na 10 dílů, aby to ani neukončili. Trapas.No, tím bych doplul, a teď je třeba říct, že je to celý prvotřídní oldschool Padilhovka v nejlepším kabátku, takže kdo má tuchu o tom, kdo to byl Pablo Escobar, přičemž mu vyhovuje Josého dokumentaristicko-inscenační krimi styl, budete slintat blahem. Fakticky přesné s jen nepodstatnýma odbočkama, dravé, krvavé, poutavé. Vytkl bych jen nedostatečné položení na časovou osu, kdy jsem se ztrácel, ve kterém roce se zrovna nacházíme, což je při lineárním vyprávění zbytečná chyba. Nadhodnocené ano, ale pořád výborné.85% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalita je ve filmovém umění už definitivně v televizní tvorbě. Po Robocopovi jsem se bál o kariéru José Padilhy, ale on se nedal Hollywodem docela zlomit a v Narcos se pro televizi Netflix vrátil ke kořenům...do latinskoamerického světa, do prostředí zločinu, drogového obchodu...k elitní (protidrogové) jednotce... Seriál, který se komplexností zobrazované tématiky a důrazem na realistický prvek jako jediný blíží kultovnímu The Wire! Série 1: 100%, Série 2: 100%, Série 3: 90% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál jednoznačně jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla. Tohle je prostě zkurvenej masterpiece, jinak to fakt nazvat ani nejde! Skvěle natočený, zajímavý jako prase, herecky skvěle zahraný a asi jsem si díky tomu zamilovala Kolumbijskou hudbu. (Hudební vložka: Soy el fuego que arde tu piel, Soy el agua que mata tu sed aneb kdo nepřeskakoval intro a poctivě si u něj pokaždý zatrsal jako já, tak to má určitě pořádně vyrytý za těch 30 dílů do mozku, a pozná oč jde ( ͡° ͜ʖ ͡°)) Zkrátka a dobře Narcos je takovej vylepšenej dokument, kde se i bavíte a neusnete během prvních deseti minut. Hodnocení: Hned se vrhám na Narcos: Mexico/10 ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

"Plata o Plomo"? Velkolepé zpracování Eskobarova příběhu. Nádherné záběry, dokonale vybrané lokace. Hodně oceňuji angažmá latinskoamerických herců a volbu španělštiny jako ústředního jazyka. Po celou první sérii mě seriál držel v neskutečném napětí a trvalém údivu, že se nejedná o fikci, ale skutečnou etapu kolumbijských dějin. Bohužel ve druhé sérii je znát, že zvolit 10 epizod stejně jako v první sérii byla chyba. Kdyby poslední 4 epizody byly shrnuty do jedné, hodnocení by bylo absolutní. Edit: Po Shlédnutí třetí série upravuji hodnocení na plné. ()

Galerie (503)

Zajímavosti (59)

  • Wagner Moura žil několik měsíců v Medellinu, aby nasál atmosféru tohoto města. (jerry12)
  • Väzenie, ktoré si dal sám Pablo Escobar postaviť, bolo oplotené iba z troch strán, aby ho mohol kedykoľvek opúšťať na výjazdy za prostitútkami alebo rodinné oslavy. (Jadro)
  • V španielčine je výraz "narco" skratkou slova "narcotraficante" a znamená "obchodník s drogami". (WalterIK7)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama