Pou-soi CheangHrají:
William Feng, Aaron Kwok, Li Gong, Shenyang Xiao, Ge Hu, Chung-him Law, Qimiya Mu, Lingchen Xu, Chutian Liu, Yu Peng, Ngawang Rinchen, Lu Wei, Giselle Chia (více)Recenze (16)
Tak zaprve 2ka to je jelikoz navazuje na jednicku kdy zustal sun zatrest uveznen pod horou 5 prvku,takze s timto problem neni. Dej je zcela normalni po radeni v nebi prichazi ta nejpodstatnejsi cast pribehu cesty na zapad a to je putovani s tripitakou,cunikem a pisecnym mnichem + sun of course;) na jejich ceste chce vetsinou mnicha nekdo pozrit. Stejne jako zde v podani bile pani, takze nevidim zde nic nesmyslneho. Druhym dechem vsak dodavam ze tentokrate jsem byl spokojen tak na pul. Necitil sem ten feeling, sun nebyl tak skotacivy. Cekal sem vice ukazek jeho powa. Slouceni druziny bylo hoodne rychle ale chapu. Dej byl zbytecne natahovanej tohle bych videl spise tak jako samostatny dil serialu. Fandove budou jiste spokojeni. Oproti jednicce, ktera je jiz min z duvodu toho ze se zameruje jen na suna slabe. Obsazeni taktez. Doufam ze nejsem sam ale zatim nikdo neprekonal herce suna z puvodniho serialu :) ()
Velmi příjemné překvapení. Takhle nějak bych si představoval, kdyby vznikl seriál Opičí král v dnešní době. Ano, nostalgie tomu hodně pomáhá, ale jako příjemná pohádka plní bez debat svůj účel a pro mě je jednoznačně lepší než epický první díl. I co se týče masek, tak mi ústřední 4 postavy vyloženě sedí a jako třešnička na nostalgickém dortu je remake ústřední melodie ze serálu. ()
Tak tohle mě ohromilo. Musím mít respekt k náboženství a příběhům z Číny a proto i plno věcí nepochopím, tak jak bych měl, ale tohle je prostě bomba. Vzhledem k tomu, že nemůžu docenit na plno smysl všech podprahových narážek a smyslů jistých příběhů, dávám jen 4*, ale je to film plnej bomba efektů, strhující akce a neuvěřitelný rychlosti. Za mě teda 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()
V "létající" akci stále předigitalizované a přebarvičkované čínské fantasy se tentokrát opírá o umírněnější, především však kompaktní zápletku (začátek putování a ohrožení vražednou démonickou záporačkou), která dokonce není prostá hlubších emocí ani myšlenek. Titulní "spoutaný" charakter (výborně namaskovaný a zahraný!) navíc projevuje nečekanou pokoru, nikoliv dřívější hulvátskou sebestřednost (na jedničku víceméně nenavazuje). Takže se mi to asi líbilo o něco víc než minule a v pár chvílích jsem uvažoval o 4. hvězdičce. ()
Sice je to hodně blue screen, ale mně se to líbilo. Zvlášť onen monkey king byl dobře zahraný. Bylo to hezky výpravné, i když nějak bez extra příběhu, bylo to megalomanské, ale tak správně čínsky a osobně s tím nemám problém, protože to je něco, co u amerických filmech běžně nenajdete. Takže za mě palec nahoru a snad bude pokračování... :-) ()
- V závěrečných titulcích může divák slyšet ústřední melodii ze seriálu Opičí král (od r. 1986). (AGAMENON)
- Akční režii na filmu dělal Sammo Hung. (Rominator)