Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (174)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl: První díl čtvrté série a opět taková ta klasická seznamka, ovšem oproti předchozím sériím už i teď nabídne spoustu skvělých vtipů a hlavně skvělou (a zároveň smutnou) parodii na skutečné myšlení generálů v první světové... Jen ten Baldrick vypadá bez vousů tak nějak divně. :( **** a půl Druhý díl: George jako právník obžalovaného? No tak to nemohlo dopadnout jinak než to dopadlo (on je asi stejnej kretén jako jeho předchůdce před sto lety). Krom toho mě totálně zničila popravčí četa, to byli maníci jako kráva! :DD Ale abych přiznal barvu, chvilku jsem měl o Edmunda docela strach, vypadalo to s tou popravou až moc vážně. ***** Třetí díl: Zatím asi nejslabší díl, i když Baldrick se svojí verzí Chaplina docela válel a Georgina byla vážně kus! :D **** Čtvrtý díl: Tak Lord Flashheart udělal z tohohle dílu něco neuvěřitelného! Vždycky když byl na scéně, daly se očekávat salvy smíchu. :D Ale i ostatní jej skvěle doplňovali ("V jakém je to měřítku, Darling?") a proto je pět hvězdiček zcela zasloužených. WOOF! ***** Pátý díl: I přes pár dobrých vtípků se tenhle díl řadí mezi ty slabší. Škoda, hledání německého špiona vypadalo na první pohled atraktivně! **** Šestý díl: Nejlepší a přitom zřejmě nejsmutnější díl celé čtvrté série, ve kterém se i přes pár skvělých scén dočkáte hlavně té nejdůležitější a tíživé otázky, k čemu tohle všechno vlastně bylo. Záběr, během něhož se tehdejší bojiště přemění na obyčejné makové pole, je skvělé memento. Dojemné, hořké a hlavně důstojné memento všem těm, kteří zahynuli v jakékoliv válce. ***** Celkové zhodnocení (průměr 4,58): To nejlepší na konec, slušelo by se říci a taky to je pravda. Blackadder Goes Forth je totiž tím nejlepším, co jsem zatím od party kolem Rowana Atkinsona viděl. Možná k tomu přispělo také období, v jakém se děj odehrává, válka a přední linie totiž vždycky poskytují neomezený prostor pro vtípky a narážky (viz M*A*S*H*). Budiž ti tedy kapitáne Edmunde Blackaddere, svobodníku Baldricku a poručíku Georgi země lehká! :( ()

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední sérii je krásně parodováno myšlení války jako nádherné události plné odvahy a cti. Generál Melchett tu zachází někdy hodně daleko. Ještě jsou hodně vtipné narážky na zákopovou stravu. Hlavně popsaný recept jak upéct krysu do zlatova v kaluži a k tomu si dát výborné kafe z přírodních zdrojů, které jsou prakticky vždy po ruce. (10/10) ()

Reklama

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale postava Baldricka značně utrpěla, když na rozdíl od předchozích sérií, kde se dal považovat za řekněme Švějkovského, je v této sérii vyobrazen jako 100% retard, což je značná škoda, neboť ten domělý idiot Baldrick z 1-3 série, byl k nepřekonání, když v zásadě vždy přišel s nějakým reálně přijatelně dobrým nápadem. Škoda. ()

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad je to tím neskutečně stupidním a nepovedeným dabingem TV Nova - nevím - Černá Zmije IV je snad ještě slabší než předchozí série, opravdu nevím kde vzala tak vysoké hodnocení - trapné juchuchů hlášky okořeněné několika málo povedenými. Trapné postavy George, Baldricka... Všechno je to samo o sobě průměrné a ve srovnání s klasikami britského humoru (MP, RD...) to naprosto neobstojí... 5/10 s oběma zavřenýma očima PS: druhé shlédnutí, tentokrát v originále, mi dojem napravuje, čtverka nedosahuje úrovně druhé a třetí řady, přesto je docela fajn a první řadu předčí s přehledem - Baldrick umí skvěle připravit ranní kafe a George je sice už trochu moc hňupovitý hňup, ale nevadí mi tam... Slušné zakončení celého spektáklu... nakonec 7,5/10 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Černá zmije ze všech čtyř sérií a to hlavně díky prostředí a atmosféře I. světové války , ale také kvůli skvělým a někdy až "drtivým" dialogům! Kapitán Edmund (Atkinson) zde není už za takového podlého , všehoschopného zlosyna a jeho postava jakoby více dospěla , ovšem vše nahrazuje jeho vynikající černý humor a celé jeho snažení je podřízeno útěku z války za každou cenu. Z dalších postav musím vyzdvihnout hlavně pucfleka Baldricka , který je snad ještě lepší , než sám Atkinson a samozřejmě nesmím zapomenout na poručíka Georgeho v podání Hugha Laurieho. Pro mě je to za 90%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)
  • V roce 2000 se 4. řada seriálu umístíla na 16. místě v seznamu "100 nejlepších britských televizních pořadů" vytvořeném Britským filmovým institutem. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama