Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (166)

Ilicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipnější a inteligentnější než předchozí série. Rowan Atkinson vyrostl do krásy a do síly sarkasmu, zábavným protihráčem je mu tentokrát frackovitá královna Alžběta. Nejlepší intro: Nástup Hugh Laurieho na scénu mě zcela zlomil v záchvatu smíchu, stejně jako mnoho dalších scén a scének. Richard Curtis je fakt génius:-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol anglického humoru, v tom smyslu, že je nejenom patřičně anglicky suchý, ale především dějově odkazuje na anglickou historii a kulturu, v případě druhé série rovnou na nejslavnější období vlády Tudorovců. Pošahaná Alžběta v podání Mirandy Richardson je důstojným předchůdcem debilního prince Jiřího ve třetí sérii, Baldrick je pořád stejný... jen Blackadderovi samotnému podle mě víc sedí pozice lokaje. Klobouk dolů před Rowanem Atkinsonem (těm z vás, kteří ho znate pouze jako Beana nejspíš vyrazí dech jeho dokonalé repliky) a celému zbytku ansámblu. Nejlepší díl je pak pro mě "Money" s lidožroutským knězem a Percym, který stvoří Green (Zeleno). "Ooooh, Edmund, can it be true? That I, here, in my mortal hands, hold a nugget of purest Green?" 80% ()

Reklama

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem po radě několika kamarádů přeskočil a myslím, že jsem udělal dobře. Jako Bean přestal Atkinson pro mě existovat po shlédnutí Černé Zmije. Jeho nadávky a narážky na Baldricka a Percyho se skoro blíží k těm z Red Dwarfa. Ještě k tomu stačilo přidat skvěle napsané zápletky a vznikl seriál, který je vtipný napořád. (10/10) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série o příšerném chlápkovi nazývaném Černá zmije pokračuje dobou vlády královny Alžběty, tedy druhé poloviny 16. století. Lord Edmund se zde neustále setkává s totálně ujetou královnou a jejím okolím + většinou ještě je zde nějaká další dějová linie. Nemohu si pomoci, ale místy je to opravdu trhlé až za mezí ujetosti, občas je to však také velmi vtipné. Rozhodně mi to však přijde horší než jednička. Co se však musí nechat, Atkinsonovi to tu báječně sekne. Díly: 1. Zvony, 2. Hlava, 3. Brambora, 4. Peníze, 5. Pivo, 6. Okovy. Hudba: Howard Goodall ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)

Reklama

Reklama