Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si myslel, že Atkinsonovým vrcholem je Bean. Ale to jsem neznal Černou zmiji. Humor Černé zmije je mi bližší než humor Beana. Zvlášť tato série oplývá typickým suchým anglickým humorem a hlavně "ostrovtipem", kdy se nic a nikdo nešetří. Černá zmije je televizní vrchol sarkasmu a ironie a já už teď alespoň vím, od koho se Hugh Laurie naučil hrát House. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O triedu lepsie ako prva, nevydarena seria. Zaujimave je, ze sa pribeh presunul z 15. do 16. storocia a postavy Ciernej Zmije a Baldricka sa vymenili, tzn. Cierna Zmija zacal byt ten chytrejsi a naopak z druheho menovaneho sa stal najvacsi tupon vo vesmire. Okrem noveho scenaristu sa pridali do zoznamu skvelych hercov Stephen Fry a Miranda Richardson. Vo dvoch castiach sa dokonca objavil Hugh Laurie. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak všichni mluví o dalších řadách Černé zmije, to pro mě byl docela šok - první tři díly byly hlubokým podprůměrem, ten pvní dokonce to nejhorší co jsem kdy v britcomu viděl. Na druhou stranu druhá trojice byla opět výborná, hlavně u puritánů jsem se dost dobře bavil. Rozhodně se dá říct, že se humor Černé zmije zjemňuje podle doby, kdy se příběh odehrává. Možná bohužel. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, takhle, prosím, klidně pokračujte dále. Vtip podstatně "chytřejší", respektive založený na mém oblíbeném kontrastu sarkastického ostrovtipu s různými stupni normálnosti/infantilnosti/hlouposti. Nejlepší postava: Queen Liz, Blackadder sám Nejlepší pasáže: parafráze Richarda II., počítání fazolí, odhalování padoucha a jeho pohnutek v závěrečném dílu ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno