Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (113)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept ala x-men z druhého pohledu a zajímavý svět nestačí pro tento film, aby z toho byla skvělá podívaná. Ústřední postava se sice vydá na dráhu zločince, avšak to žádný grázl není a ani nebude po zasvěcení do světa zločinu. Celkově mne moc sympatický nepřišel a nebavila mne ta postava obecně. Avšak bratranec Stephen mne bavil. Už v seriálu Arrow dokázal, že mu role tvrďáka sedne a byl fajn. Ale je na to sám jelikož nikdo další se nesnaží a Sung působí hrozně znuděně. Chybí tu nějaká tvář, která by vyčnívala a táhla film. A k tomu je film natáhlý a obsahuje zbytečně hluchý místa a nevyužitý potenciál nadpřirozených sil. I když se na to hezky kouká ani občasná akce film nespasí. Ale ve výsledku je to takový průměr, který ale by mohl potěšit fandy suprhrdinských filmů či zmíněného Arrowa. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Po stejnojmenném kraťasu jsem to čekal o dost lepší (viz můj komentář), ale zase to sklouzlo k mnohokrát viděnému. Příběh je klasické klišé, čili nikoho nepřekvapí, efekty, akce a napětí je zde fajn, ale to už je dnes standard. Herecké obsazení v pohodě. Dívá se na to dobře, ale nic převratného neuvidíte, takže klasické 3*. Hodnocení: 61/100. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno