Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (113)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po téměř třech a půl letech čekání od skvělého krátkometrážního snímku ze stejného prostředí dočkal celovečeráku, který by ani nevznikl díky crowdfundingu a musím konstatovat, že jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Jedná se o takové nenáročné Sci-Fi béčko, na které se pěkně kouká. Samotný nápad tohoto světa je skvělý, ale neřekl bych, že se tu úplně podařilo využít potenciál a film mohl mít úplně v klidu přes dvě hodiny. Herci tu úplně nezáří, chybí tu postava, která to vezme na sebe. Robbie Amell má určitě potenciál, ale tady mě teda nijak neuchvátil. Za to mě spíše potěšil jeho starší brácha Stephen/Arrow a sympatický Sung Kang. Škoda scénáře, který to bohužel poslal do kolen. Čisté 3* ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižné sci-fi, co možná připomíná X-Meny, ale jen proto, že někteří lidé mají neobyčejné schopnosti. Problém je, že jsou tím pádem nežádoucí a že společnost s nimi pěkně vyjebává. Connor je mladý muž žijící s vážně nemocnou matkou. Ta má v hlavě nádor, který jí brání ovládat mimořádnou schopnost. Connor je elektrikář, tedy, ovládá elektřinu 5. třídy, což se dozví postupně. Aby mohl matce zaplatit léčbu, spojí se se zločineckým podsvětím obchodujícím s drogami, jelikož práce, kterou mu společnost umožňuje, příliš nevynáší. Nejde o bombastický vizuální spektákl, což bude zřejmě z nedostatku financí, jenže to já právě cením. Snímek se stává uvěřitelnější a ani roboti ho výrazně do vzdáleného sci-fi neposouvají. Parádní vizuál, dobré herecké obsazení, pěkná akce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc bych si přál mít Code 8 víc rád. Zpočátku se to tváří hrozně ambiciózně, jenže mám takový dojem, že kdybych shlédl kraťas z roku 2016, tak bych minimálně dostal stejné uvedení do světa vylepšených lidí s tím rozdílem že jako nášup bych nedostal velmi fádní příběh se špatným hercem, který není schopný utáhnout celovečerák. Hudební složka se vskutku snaží vykrádat dokonalé Drive. Body musí jít zákonitě dolů. 40% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama