Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů natočene Beatles. Nádherná hudba, humor a celkový dojem je prostě na 5*. Ve filmu se objevuje jen první strana desky. Seznam písní vyskytující se ve filmu:1. A Hard Day's Night 2. I Should Have Known Better 3. If I Fell 4. I'm Happy Just To Dance With You 5. And I Love Her 6. Tell Me Why 7. Can't Buy Me Love. Zde bych si dovolil dát text písně A hard day´s night: It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I work all day to get you money to buy things And it's worth it just to hear you say you're gonna give me ev'rything So why I love to come home 'cause when I get you alone you know I'll be O.K. When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I feel al---right ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • John Lennon napsal písničku "I'm Happy Just to Dance with You" speciálně pro George Harrisona, aby si podle jeho vlastních slov mohl také zazpívat a ukázat, co v něm je. (kosticka7)
  • Po uvedení filmu do kin se objevil názor, že zvláštní provedení písničky "I Should Have Known Better", kterou The Beatles hráli v oplocené části zavazadlového vozu, je narážka na jejich "uvěznění" v tenatech vlastní slávy. (Robbi)
  • Ringo Starr byl chválen za přirozeně utrápený výraz při procházce u řeky. Bubeník později uvedl, že se před natáčením poněkud více posílil alkoholem. (don corleone)

Reklama

Reklama