Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

xerno 

všechny recenze uživatele

Výborný, prakticky dokukmentární film o nejslavnější hudební skupině všech dob. No, ono to zase tak dokumentární neni, ale dozvíme se o členech skupiny přece jen o něco víc, než jen jejich hlasy při zpěvu. Jako film to zase takovou hodnotu nemá, ale samotná muzika je tak hodnotná a film natolik zvěční, že není jiné možnosti, než dát plný počet bodů. Je to na hraně, ale 5* je oprávněných, alespoň z mojí strany. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

ano, roztomilý hraný hudební dokument bez hlubší myšlenky, ostatně stejně jako tomu původně bylo i v rámci onoho bezstarostného jednání čtveřice legendárních mladíků... coby zachycení doby a perných dnů brouků jde o povedený počin plný (leckdy) suchého britského humoru a největších fláků bítlsáků... ale přesto jsem (byť asi naivně) očekával víc než jen ochutnávku atmosféry a čtyř prdlých, šílenstvívyvolávajících úsměvů... 60% ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vynikající pozvánka do dobového světa Brouků, kde každý den byl právě ten hard day’s night: Hystericky poblázněné fanynky na každém rohu, cesta tam, zpátky a zase tam a onam a zpátky vlakem i vrtulníkem, tiskové konference s nejapnými otázkami, jedno vystoupení za druhým a jedno lepší než druhé, no prostě George, Ringo, John a Paul v nejlepší formě. Už od uvodních slov „It’s been a hard day’s night and I’ve been working like a dog…“, je snímku předurčeno skvělé svižné tempo, kterému nedochází ani na chvíli dech a výborně tomu napomáhá právě ono nekomerční zpracování, i když o komerci původně šlo, a taky skvělé namíchání s hudbou beatlů, jako už zmíněné A Hard Day’s Night, All My Loving, Can’t Buy Me Love, I Wanna Be Your Man a další. Na druhou stranu, kde by film byl bez Paulova clean-looking dědečka „Lorda McCartneyeho“? Právě on rozvíjí neustálé zápletku do stále lepších a lepších pozicí a posouvá snímek na rozhraní vyborné grotesky s hudebním a filmovým uměním. No prostě beatly prachy moc nezajímaly, protože jim neuměly koupit lásku a to je dobře! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanastičtí John, Paul, George a Ringo ve filmu o tom, co všechno se dá stihnout v jeden koncertní den. Je vidět, že se všichni ohromně bavili, což můžeme dělat i my při sledování tohohle filmu. Mimochodem Paulův dědeček nemá chybu. Kdo miluje hudbu Beatles, tomu se to nejspíš bude líbit, kdo ne (někdo takový taky může existovat?), má smůlu, ale bavit se může dobře i tak. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Film se s několika přestávkami s ohledem na nabitý program The Beatles natáčel od 2. března do 24. dubna 1964. Režisér Richard Lester do něj zakomponoval i několik záznamů z různých reportáží a tiskovek. (Robbi)
  • V závěru scény na hřišti za zvuků „Canť Buy Me Love“, když nerudný člověk oznamuje The Beatles, že se jedná o soukromý pozemek, není v záběru Paul McCartney. Ač to bylo několik let před šířením konspirační teorie „Paul is dead“, někteří zastánci této teorie tvrdili, že už tehdy byl baskytarista The Beatles po smrti. (Robbi)
  • Koncert se natáčel v londýnském divadle Scala. Při zkouškách si režisér Richard Lester, slušně ovládající klavír, občas s The Beatles zaimprovizoval. Lester se ve filmu krátce mihne právě při jedné ze zkoušek. (Robbi)

Reklama

Reklama