Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá krimi zábavka. Willis a hlavne Thorton sú skvelý! Perfektne zohraná dvojka, len čo je pravda, Bruca by som rád vídaval aj v takýchto rolách. Veľmi slušne som sa bavil. Slušný scenár, neohraný, s hromadou zvratov, ktoré milo prekvapia. Ale o tých 15minút by sa to dalo skrátiť. Záver klasika, ale kto by si prial aby to skončilo inak? 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

B.W. jako padouch na mě nepůsobí dobře. tak nějak mi ten jeho dobráckej ksicht mezi zločince nezapadá. a tenhle film je dokonalá ( klidně se budu hádat) nuda. jednoduše řečeno - NEMÁ TO ŠŤÁVU !!!!!!!!! a tak nebýt trochu oživení v podobě nešťastné kate, spal bych asi po půl hodince (takhle to trvalo o 10 minut déle). jeden klad přesto film má. a tím je hudba. přemýšlím, jestli nebude lepší vyhodit dvd a pořídit si soundtrack. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak napoprvé za 4*, ale podruhé už to nebylo tak dobré. Chvílema to bylo utahané a mělo to hluchá místa. Jinak velmi sympatická trojka hlavních hrdinů, trochu Butch a Sundance, trochu Bonnie a Clyde, chvílemi velmi vtipné, jako oddechovka určitě dobré. Konec mi přišel trochu moc přehnaný, ale k tomuhle typu filmu se asi hodí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Vlámania do domov riaditeľov bánk vychádzajú zo skutočných udalostí. (vander19)

Reklama

Reklama