Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy Hobbs byl mladým, nadějným baseballovým hráčem. Se svou podomácku vyrobenou pálkou se probojoval téměř na vrcholek slávy. Ale neznámá tajemná žena a nešťastná hra osudu nečekaně ukončily jeho kariéru. Uplynula léta, všichni na něj zapomněli, ale on se vrátil. Objevil se jako hráč jednoho z posledních klubů tabulky a chce všem předvést, že o svůj přirozený talent ještě nepřišel. Ale možná už je příliš pozdě... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Krásný, nenáročný, odpočinkový film, který se mi zdál propracovaný do nejmenšího detailu. Ruka Barryho Levisona je patrná v každém záběru. Snad jsou některé scény na hřišti trošku přehnané, ale R. Redfordovi lze uvěřit všechno:-) Hraje tak přirozeně, že se mi zdálo jak kdyby si odskočil od odpolední kávy... Celé herecké obsazení bylo trefou do černého, obzvláště obsazení dvou nejen krásných, ale velmi dobře hrajících dam: Glenn Close a Kim Basinger. Jak nominace G. Close na Oscara tak nominace K. Basinger na Zlatý Glób byly naprosto zasloužené. Iris a Memo si byly nalíčením tak podobné, že vypadali skoro jako sestry. Výborná byla i hudba a kamera! Nenapadá mě nic co bych dodal, snad jen, že bych nevěřil, že film o baseballu, o kterém mimochodem nevím vůbec nic, mě bude tak bavit. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Upravit by si zasluhovalo úvodních 15 a závěrečných 10 minut, kde bylo více klišé a kýče než se sluší a patří, ubral bych také na nereálných úderech alá rozbité hodiny, ale jinak to byl velmi dobrý film se sportovní tematikou. Ještě bych volil jiný casting, Glenn Close se mi vůbec nelíbila a do role krásné "dámy v bílém" ani moc nehodila, což neznamená, že snižuji její herecké umění, to v žádném případě, i když na oscarovou nominaci to také zdaleka nebylo. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Baseball ma nikdy nejak nechytal. Nevidím na tom nič heroické hodiť, udrieť a bežať ako blázon. Čo sa tíka filmu je absolútne predvídateľný, obohraný scenár a ani český dabing tomu nepomohol. Práve že český dabing mi vôbec nesedel a to ho považujem za veľmi kvalitný. Jediné čo ma na filme zaujalo je vsadenie do doby a hudobný podklad. Film dal podnet na veľa paródií, a to je vraj značka kvality u filmov. Ja som však tú kvalitu nenašiel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ako univerzálny športový antitalent nemám k športovým filmom kladný vzťah. S baseballom som na tom ešte horšie, pretože po niekoľkých neúspešných pokusoch sa už ani nesnažím pochopiť zmysel a pravidlá tejto hry. Nemôžem preto popierať istú predpojatosť. Na strane pozitív je Barry Levinson, podpísaný najmenej pod dvoma špičkovými filmami (Rain Man a Vrtieť psom), hrajú v ňom viacerí výborní herci a dokonca aj od autora predlohy (Bernard Malamud) som kedysi čítal Kto opravuje. A tak najväčším problémom bola pre mňa uveriteľnosť filmu. Okrem nepravdepodobných odpalov mi azda najviac prekážal Robert Redford, ktorému v čase nakrúcania tiahlo na päťdesiatku a vierohodne hrať tridsiatnika by mohol iba na záberoch z diaľky. Ale inak pohodový film, pri ktorom som ani príliš nevnímal jeho dvojhodinovú stopáž. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • Filmový Roy Hobbs (Robert Redford) má od své reálné předlohy dost odlišný osud. Skutečný hráč Eddie Waitkus nezačínal v profesionální soutěži ve 35 letech jako Hobbs, ale už ve 22 letech. Bylo to v roce 1941. Ročník 1942 odehrál v nižších soutěžích a poté 3 roky sloužil v americké armádě a do USA se vrátil až po jejím konci v roce 1945. Baseball začal opět profesionálně hrát v roce1946 a v roce 1949 ho postřelila jeho fanatická fanynka. Na rozdíl od sttřelkyně ve filmu se nezabila, ale skončila v psychiatrické léčebně. (Tonula)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama