Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Barry Levinson .. Film mne místy slušně nudil. Nejslabším článkem je dlouhá stopáž do níž je vměstnán poměrně přímočarý příběh o pomstě, který se snaží převyprávět osudy několika grázlů, jimž přes všechnu snahu stejně není pomoci. Slušnou úroveň naštěstí zachraňuje poctivé vykreslení dobová atmosféry a všichni herečtí představitelé, ale ani ti mně netáhnou k tomu, vidět snímek někdy znovu. 50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj som nečakal od toho filmu taký mimoriadny zážitok. Je vynikajúco herecky obsadený (Robert.de Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon) a dejovo porovnateľný so špičkou filmov, ktoré som videl. Odkrýva nám ľudské charaktery v zložitých amerických pomeroch v 60. rokoch minulého storočia v jednej mafiánskej štvrti a hovorí verejne o ponižovaní ľudskej dôstojnosti v nápravných centrách, ale i o pomste a jej dôsledkoch. Výborná dráma. Tento film je aj o tom, ako sa vám môže počas pár sekúnd zmeniť celý život. Koniec je skvelý. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dětská část (2/5 filmu) - velice solidní drama, úderná atmosféra a zajímavé rozjetí příběhu. Dospělácká část (3/5 filmu) - těžko uvěřitelná, zadrhávající, divně vyznívající, zdlouhavá a rádoby chytrá kriminálka. Ta druhá část filmu mi bohužel nesedla, v celkovém pohledu to na tři hvězdy bude, ale jak říkám, z mého pohledu se nejedná o žádnou pecku, ten film je prostě takový předvídatelný a nemá moc čím překvapit, navíc se to celé ke konci až moc vleče... 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Spáči sú podľa môjho názoru jedným z najlepších dramatických filmov a zároveň jedným z najviac nedocenených filmov. Spáči sú hereckým koncertom väčšiny zúčastnených, najmä však Roberta de Nira, Dustina Hoffmanna a Brada Pitta. Príbeh štyroch chlapcov z "Pekelnej kuchyne" o vine, treste, nočných morách, vykúpení a sile priateľstva. 10/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama