Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úřad pro mladistvé provinilce státu New York prohlašuje, že situace odehrávající se v popisované polepšovně neexistovala a neexistuje v žádném středisku pro mladistvé. Úřad státního návladního v Manhattanu prohlašuje, že se žádný podobný soudní proces nikdy neodehrál, a odmítá jakékoliv souvislosti s tímto obviněním. Lorenzo Carcaterra tvrdí, že zaměnil všechna místa, jména a a data. Za svým příběhem si stojí. Pět hvězdiček dávám filmům, které jsou pro mě tak zajímavé, že bych se na ně klidně podívala ještě několikrát znovu. O Spáčích to platí dvojnásob, ale pohled to není nijak příjemný... Sexuální zneužívání, bití, vraždy; asi ne zrovna odpočinková témata. Ale podaná tak výborně a naturalisticky, že byste nejradši udělili Kevinu Baconovi Oscara a Roberta De Nira na něj aspoň nominovali (Akademie bohužel ještě nepřipouští dva oceněné herce v jeden rok). Výborný film, který je poměrně neprávem zapomenut. Nebýt jeho náhodného objevení v televizním programu v nočních hodinách, nikdy nevím, že si Dustin Hoffman někdy zahrál poměrně neschopného právníka a Robert De Niro kněze. Větší publicitu by si tento snímek rozhodně zasloužil. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Spáči se mohou klidně řadit k takovým filmovým skvostům jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle. Opět jde o velmi silné drama, které vás pohltí a nepoznáte co je nuda i přes celkem dlouho délku filmové stopáže. Spáči nenechají nikoho chládným. Herecké výkony hlavně mladíků v první půli jsou opravdu skvěle zahrané a spolu s RainManem jsou Spáči Levinsonovi nejlepší filmy. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jak od Scorseseho, se všemi jeho prvky (dokonce jsem si podle hlasu jednoho herce, když byl ještě mimo záběr, myslel že nás nemine ani Joe Pesci).. Po vychovatelském prostředku se mi ale všechno zdálo takové trochu vyumělkované, příliš perfektní a to mi do skvěle rozehraného příběhu moc nesedlo. Také herecké výkony dospělých spáčů nic moc:( ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že knížka byla asi hodně obsáhlá, protože ač je ten film dobrej, prostě nevyužívá všechny postavy naplno a prostě si k nim nevytvoříte takovej vztah. Kór, když ještě vyrostou. I různé situace při připravování pomsty jsou jen tak naťuknuty a já kolikrát ani moc nevěděl, v čem je jádro pudla. Nejlepší část byla rozhodně dětství ještě před pasťákem. Herecky hodně dobrý, ale myslím, že kdyby se režie zhostil např. Spike Lee mohlo to být všechno dotaženější. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý vo mne zanechal doživotnú stopu.Považujem ho za jeden z najväčších a najvzácnejších skvostov mojej filmotéky a neskonale si ho vážim.Ťažko hľadám slová,cítim len veľký rešpekt a pokoru pred všetkým,čo tu bolo ukázané. Od prvej až po poslednú sekundu len intenzívne vnímanie celej škály vlastných emócií,a to aj po pätnástich rokoch od prvého pozretia.S úctou spomínam na Brada Renfroa,Vittoria Gassmana či Bruna Kirbyho,ktorí už nežijú. Úprimne a bez akéhokoľvek preháňania padám pred Spáčmi na kolená,nech už to so skutočným Lorenzom Carcaterrom bolo akokoľvek.Ja hodnotím film a ten je bez debaty dokonalý po všetkých stránkach. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama