Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Spáči. Film, po kterém se snadno neusíná ani těm, kdo se nepotýkají s vrozenou insomnií. Spáči. Příběh z pekelné čtvrti, jež se ve výsledku ukáže jako bezpečnější a morálnější prostředí než místo výkonu takzvané spravedlnosti. Spáči. Moderní verze Hraběte Monte Crista, vzdávající svému vzoru přesvědčivější hold než stejně zamýšlený Verneův Matyáš Sandorf. Spáči. Důkaz, že dobro mohou zastupovat stárnoucí mafián se slabostí pro holuby a tváří Vittoria Gassmana, De Nirův kněz s hlubokým pochopením pro své zvlčilé ovečky a ochotou ve jménu pravdy odpřísáhnout lež, Hoffmanův irský právník se slabostí pro skotskou a Pittův obhájce bojující za vlastní prohru, zatímco stvůry vystupující z temnot nesou pověření státu a všeobecnou důvěru ve schopnost pře/vychovávat mladé. Spáči. Životní pouť čtyř přátel, kterým nebylo souzeno vyrůstat se zmrzlinou a štěňaty, dospívat s cigárem a holkami a stárnout s pivem a fotbalem, ale čelit hrůzám své minulosti s vědomím, že jediný způsob, jak nad ní zvítězit, je nepustit si ji nikdy více k tělu - ale jediný čestný způsob, jak s ní bojovat, je vzkřísit ji i se všemi jejími démony. Spáči. Studie pomsty v šarlatové, jíž schválí i nejzásadovější zastánce tvrzení, že protivenství je třeba nastavit i druhou tvář, a která chutná nejlépe za studena, ale mráz z vašich životů nezažehná. Spáči. Duchovní dítě autora, který to možná sám prožil (a přežil) a možná ne, režiséra, který je podle mě skvělý a podle jiných ne, a herců, jejichž výkony mě v případě Pitta a Driverové překvapily a v případě De Nira, Hoffmana a Bacona ne. Spáči... opravdu je to už dvanáct let, co jsem to viděla poprvé? Na monitoru počítače byli stejně působiví jako tehdy na velkém plátně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úvodních 20 minut bylo skutečně uspávajících a začínal jsem nabírat dojmu, že půjde o další dílo Levinsona, které mi nesedne. Mám to s ním jako na houpačce. Ovšem od nehody se stánkem na párky na kolečkách a ročnímu pobytu v noblesním převýchovném zařízení, kde chlapce kromě pokusu o zlepšení jejich chování, opakovaně docházelo i k pokusu o změnu jejich sexuální orientace bandou sadistických homosexuálních stráží v čele s krajně slizkým a nechutným Kevinem Baconem. Vůbec ovšem nezaostávala ani druhá "dospělácká" polovina snímku, která se točila kolem snahy nějak se vyrovnat se šrámy minulosti, které jsou zaryté hluboko v duši. Těžko v tomto snímku hledat nějaké nedostatky. Skvěle zvládnutý kus filmařiny, kde nevíte, zda máte dříve obdivovat zajímavý děj a zajímavě napsané postavy, nebo žasnout nad fantastickými hereckými výkony snad všech zúčastněných. [88 %] ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

V čem spočívá zajímavost snímku, který nás zavádí doprostřed léta šedesátých let na Manhattan? Když ani nevím jistě, zdali literární bestseller autora Lorenza Carcaterry, která byl předlohou k filmu je mistrovská fikce či skutečný osud čtyř kamarádů z dětství. Sdělím své pocity z tohoto zážitku asi takto. Nevedou se zde žádné pseudointelektuální bláboly a přitom rozhovory a rady ctihodného otce Bobbyho (Robert De Niro) vůči Shakesu (Jason Patric) mají nevtíravou pravdu. Děj má kvalitní strukturu a několik zjevných dominant. Ztvárněné pěkné přátelství, osvědčené herce a zvláštní plán pomsty. Co dodat na závěr? Nejspíše si to opravdu autor příběhu z prstu nevycucal. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama