Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nádherné, vážně nádherné. Naprosto oceňuju, že postavy nezpívaly a písně hrály rádoby do vzduchu. Krásné písně, musím vyzvednout sountrack, protože u Disneyovek bývá trochu slabší. Disneovská animace je úžasná vždy, ale ta krásná příroda mě vážně dostává. Bylo to opravdu úchvatné prostředí. Všimli jste si, že mamka Goryla vypadá jako Bohdalka v Nesmrtelné tetě? :-D .. finální scéna s dědulou na lijáně je neskutečně vtipná. Prostě naprosto povedená pohádka. Bravo. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best". ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

To je přesně to, co jsem potřebovala. Krátký, jednoduchý a bezstarostný animovaný film, který zvedne náladu. Byla to taková oddechovka, u které jsem se pobavila, nemusela jsem sledovat titulky, ani moc přemejšlet. A přesto, že už je tomu 10 let, tak už tady je znát, že ta animace je prostě zábavná, nápaditá a skoro dovedena k dokonalosti. Moc se mi to líbilo.. Tarzane :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)
  • Podľa tohto filmu vznikla v roku 1999 videohra s názvom Tarzan Action Game, ktorá využíva niektoré časti z filmu. (Kub_ees)
  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)

Reklama

Reklama