Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma milo prekvapil. Tuto Disney animovanu verziu som videla prvykrat a dufam, ze nie naposledy. Ovela lepsie ako Kniha dzungle. Myslim si, ze je to skor pre vacsie deti, ale mojmu skolkarovi sa to tiez pacilo. Tarzan je krasne animovane dobrodruzstvo a nechyba tam ani dostatok humoru a romantiky. Jane je skvela, nie je to typicky disneovsky krasna princezna, ale inteligentne, sympaticke, normalne, vtipne a zabavne dievca. Vrelo odporucam.👍 ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak se na film odehrávající se v divoce tepoucím srdci afrického pralesa sluší a patří, vyznačuje se nespoutaně dynamickou a dravou animací. Tarzanovo vyprávění se tím stává lehce koukatelným nejen pro dětské, ale i odrostlejší publikum. V porovnání s ostatními Disneyovkami je "Tarzan" vyjímečný a zvláštní především tím, že zde tradiční písničky nezpívají hl. postavy (jak je obvyklé), ale pouze "vypravěč(?)". Závěr? ... pravděpodobně nejlepší Disneyovka od druhé poloviny devadesátých let. ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když Disney neprzní klasické knihy či legendy (Chrám Matky boží v Paříži, Alenka v říši divů, Pocahontas...), ale vezme si za základ naprostý brak (a Burroughsova série sešitových dobrodružství má rychle sestupující kvalitu), výsledek může jen překvapit. Rozhodně tu celé to hledání sebe sama či vědomí vlastní odlišnosti působí přirozeně, což se o většině nových disneyovek říci nedá. A docela by stálo za to, tento film transformovat do 3D. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)
  • Když gorily zvednou profesora Portera a obrátí jej hlavou dolů, z jeho oblečení vypadne hračka postavičky z filmu Mulan (1998). (D3VIL)
  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama