Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (152)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem, s nímž se Oldřich Lipský kvůli náhlému úmrtí předčasně rozloučil se světem filmu, mám podobný problém jako s Lipského celovečerním sólovým debutem Cirkus bude! z roku 1954 (o čtyři roky starší komedii Slepice a kostelník točil v tandemu s Janem Strejčkem), totiž ten, že různé gagy, vtípky a humorné scénky (které se v tom filmu najdou, to nemůžu popřít) neslouží plnohodnotnému příběhu, ale stojí nějak tak samostatně, poutají na sebe pozornost, a to vše, co se kolem nich odehrává, k čemuž by se měly vázat, co by měly "rozezvučet" (zřejmě další gangsterskou parodii) v posledku díky vší té scenáristické bezradnosti nestojí ani za zlámanou grešli; jaký propastný rozdíl mezi Velkou filmovou loupeží a "Čtyři vraždy stačí, drahoušku"! A tak největší filmovou loupež pravděpodobně provedla samotná smrt, když si vzala Oldřicha Lipského předtím, než mohl tuto poctu československé kinematografie "obrousit" do hodnotnějšího tvaru. 55 % [dafilms] ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jak řekla paní Stella Zázvorková - v našich filmech je množné už všechno.. tak s tím plně souhlasím...Úplné zatracení si to nezaslouží pouze díky skopičinám Lábuse a Kaisera na kterých stojí celý film... Co mě pobavilo kromě těch dvou bylo mini autíčko z kterého lezlo asi 20 českých herců včetně Růžičkové a jejího syna :-D. Ale naopak mě velmi rozčílilo nadabování Oldřicha Nového v Hotelu Modrá Hvězda. Velice podprůměrná komedie. ()

Reklama

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to hodně líbilo. Jako dospělý jsem to neviděl, možná pak mé hodnocení přehodnotím. EDIT: Tak jsem to viděl možná po 15ti letech a opravdu dojmy tak silné nejsou. Je to prostě takový tribut tuzemskému filmu. Ale hodnocení nechám - coby malé dítě to pro mě byl opravdu dokonalý film, takže z nostalgie... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Humorná sonda do jedné velké filmové továrny jménem Barrandov a taková malá pocta československé kinematografii. Ožívají zde filmové postavy, které musíte všichni znát a je to taková opakovačka ze znalostí jmen československých herců. Barrandov jako fabrika a herci, režiséři, kameramani, scénáristé, no prostě všichni, co se točili kolem filmu byli zaměstnanci. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež je mega parodie na stovku českých filmů, ty všemožné narážky se skoro nedají stíhat šifrovat, je to opravdu záplava vtípků v propojení se samotnými herci, kteří se v těch parodovaných filmech objevili. Na scénáři se podíleli i Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem a je to sakra vidět! Fakt jako masakr! Milovník československé kinematografie musí jásat! Je to sice šílená bláznivina, vyloženě pravá crazy komedie, na to jsme ale u Oldřicha Lipského již zvyklí. Bohužel během natáčení zemřel a film dotočil Zdeněk Podskalský. Ve snímku se objevuje snad všechna plejáda hereckých es, které v osmdesátých letech filmovali. Nepamatuju se, že bych tolik herců viděl pohromadě v jednom filmu. Jak by to vypadalo asi v roce 2023? Nechtěl bych to vidět. Od malička se u této čertoviny výsostně bavím a také z úcty ke geniálnímu Oldřichu Lipskému hodnotím plným počtem. "Hledali vás tady strašně oškliví lidi." "Jak vypadali?" "Jako gorily." "Tak to byli příbuzní z Klatov." :D :D :D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Komedii začal točit režisér Oldřich Lipský. Po jeho náhlém úmrí v říjnu roku 1986 filmování dokončil Zdeněk Podskalský. (Olík)
  • Ve filmu se mihne i režisér Václav Vorlíček, a to v roli číšníka ve scéně v hospodě, kde Lambas (Jiří Lábus) popíjí s kumpány pivo. Pronese přitom směrem k Lambasovi: "No tak, jak sme Tě to učili?" což je odkaz na seriál Arabela (od r. 1979). (offlineman)

Reklama

Reklama