Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (251)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

„Přežít pět nocí může být neskutečná dřina,“ říká oficiální text distributora. A já, souhlasím. V Blumhouse se chopili adaptace oblíbené videohry a jak se ukázalo, vytáhli si tentokrát zlatou kartu. Mohl to být zábavný zážitek, což naznačovalo mnoho faktorů. Rád bych řekl, že pravidlo videoherních adaptacích se znovu porušilo, a že Freddyho podnik otevře novou kultovní slasher sérii po boku Halloweenu, Vřískotu a dalších. Pravdou, ale je, že Pět nocí u Freddyho je neskutečná nuda.  (Více) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to říct, je to horor pro děti. Herní série má zkrátka svojí cílovku a tvůrci se toho museli držet. Nakonec si ale myslím, že se jim to celkem povedlo vyvážit a v rámci možností to dopadlo dobře. Co můžu pochválit je využití praktických efektů u samotných animatroniků a design setů, konkrétně ta Freddyho pizzerie dávala správnou osmdestákovou atmošku. Naopak postavy mi krom protagonisty Mikea přišli hrozný. Dialogy mezi postavami a samotný scénář byl ještě tragičtější, a k žánru horor to má fakt daleko. Hádám, že fanoušci budou happy, normálnímu divákovi (včetně mně) to ale nic moc neřekne. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Značkou Five Nights at Freddy's jsem nikdy neholdoval, nemám k ní vztah a znám ji jen trochu z YT videí, kdy na hru dělali variace různí tvůrci. Když si ale vezmu samou podstatu titulu, je to adaptace víceméně funkční. Horory jako takové nikdy nebyly můj šálek kávy, zejména kvůli nesmyslné brutalitě, ale na tohle jsem se chtěl podívat i z důvodu, že mě zajímalo, jak si tvůrci poradí s hororem pro děti. Na tenhle žánr se vlastně i celkem zapomíná a všichni chtějí pouze dospělácké horory s hektolitry krve a scénami, po kterých nebudete tři týdny spát. Z hlediska dětského hororu je ale film více než slušný, kdy má smysluplnou zápletku a fungující (byť velmi ploché) postavy. Jestli bude díky Freddymu dětský horor na vzestupu, ukáže jen budoucnost, ale minimálně výdělky v kinech ukazují, že nějaké pokračování bude... a třeba tak brzy začnou vznikat i další díla od jiných tvůrců. Nejlepší film to není, ale mnozí by také mohli přihlédnout k tomu, že to není horor pro veterány, ale má to k němu diváky teprve přivést. Hodnocení: 55 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)
  • Když Mike (Josh Hutcherson) jede na první noc do pizzerie, tak mu volá Steve Raglan (Matthew Lillard), který ho informuje o pizzerii a práci hlídače. Tím se odkazuje na postavu zvanou Phone Guy, který v hrách vždy a každou noc na začátku volá hlídači, aby ho informoval o práci hlídače a situacích, které se budou každou noc do 6:00 dít. (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama