Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr!!! Po 1+2, jednoznačně nejlepší zářez do této právem slavné série. Parádní úvodní titulky a hudba od, po jistou dobu, častého spolupracovníka Johna Carpentera, která zde rozhodně nedělá této frančíze ostudu a nekopíruje jen otrocky staré známé Carpenterovy motivy ale přidává i něco svého. Palec nahoru pane Howarthe. Absolutní záhul jest ovšem závěr, který pak 5, totálně pohřbila.:-/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Michael se vrací a pak se ještě vrátí několikrát. Již na první pohled je na 4. dílu vidět, že je něco jinak. Atmosféra už moc nefunguje a dojem zachraňuje hlavně blížící se závěr. Rozpočet zřejmě nebyl nic moc, protože divák vůbec nic nevidí. Počet mrtvých se nedal určit, protože asi nikdy nezjistím kolik lidí vlastně zahynulo na policejní stanici. Série nabídla ještě mnohem horší díly. 40% PS: Kathleen Kinmont. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z takzvanej svätej slasherovej trojice mám Myersa rád najmenej. Nočná mora mala skvelý nápad, Piatok trinásteho sa zas na nič nehral a potešil jednoduchým príbehom plným krvi a odhalených poprsí. No a Myers nápad nemá a snaží sa to uhrať na neskutočne vážne spracovanie, čo v prvých dvoch častiach celkom vychádzalo, no tu už je to skoro rovnaké béčko ako napríklad druhý Piatok. S tým rozdielom, že si to sám neuvedomuje. Priemerný slasher s dcérou Posledného skauta. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ou, vau! Čo vám na to poviem? Po zhliadnutí Halloween 4 som očakával, že bude mať na csfd hodnotenie okolo tých 30-40%. A ono je 63? Prekvapujete ma ľudia, prekvapujete __ Za prvé si niesom vôbec istý, či aspoň polovica hodnotiacich videla prvotného, Carpenterovho Halloweena. Pretože ak by sa mali porovnať tieto dva výtvory, druhý je prachprostou hanbou k dnes už bohužiaľ zašlej sláve Michaela Myersa. Môžu za to predovšetkým úbohé pokračovania, ktoré nemali uzrieť svetlo sveta. A teraz k samotnému H4 __ Little nevie udržať atmosféru, akú dokázal Carpenter vyrobiť len z minimálneho rozpočtu. Všetky vraždy sú bez okolkov absolútne amatérske. Zabitie osoby zmačknutím tváre? Alebo prebodnutím brokovnicou, dodatočne cez stenu? To má byť akože vtip? Navyše sa Myers vždy "kde sa vzal, tu sa vzal" objaví a ani sám Boh netuší, ako je možné, že jeho pomalá chôdza môže byť rovná bežiacej obeti, ba dokonca autu! Jednu hviezdu dám len z toho dôvodu, že som neviem akým zázrakom o pol jednej dokázal udržať pri takomto "skvoste" otvorené oči. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálnej trojke sa na scénu chvalabohu vracia "dynamický a večne behajúci" Michael Mayers ako aj Dr. Loomis. Režisér má dobre napozerané prvé dva diely a štvrtým pokračovaním sa snaží nastoliť (okopírovať) ich atmosféru. Aj sa mu to celkom darí, nebyť toho, že mu jeho snahu výrazným spôsobom degraduje infantilita scenáristu a zlé herecké výkony. Plusom je samozrejme opäť Carpenterov úchylný hudobný motív. Celkovo priemer, hoci už je zreteľné, že celá séria sa uberá smerom do shitu.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)
  • Původní scénář počítal s úvodní scénou vysvětlující přežití doktora Loomise (Donald Pleasence). Později však bylo rozhodnuto, že film nebude mít žádnou spojitost s předchozím dílem, takže záměr nebyl realizován. (HellFire)
  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)

Reklama

Reklama