Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (248)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďakujeme bratia Česi, že nám propagujete Tatry, keď nám to neide. Toto ale malo byť o poriadny kus skrátené. Čím viac to ide, tým viac som mal pocit, že už sa nevedelo kam s čím a len sa to tak potácalo od nikud nikam. Prvá polka je ale fajn, aj keď tomu chýba humor, dokázalo to vytiahnuť na solídne 2 z 5 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší než zpackaná Poslední aristokratka, která mě vytočila. Tady to cítím jinak. Mám ráda Aničku Polívkovou. Baví mě, je mi sympatická, na film s ní se vždycky těším, protože i kdyby se jednalo o vyložený nepodarek, Anna je tradičně fajn. Tahle vánoční romantika má své slabiny, ne že ne, ale po filmu mám dobrou náladu i dobrý pocit. V sále bylo asi jen dvacet diváků, kteří ale po projekci rovněž opouštěli sál se spokojený úsměvem, čili ode mě se to zatracení nedočká. Líbilo se mi obsazení, i děti byly šikovné, prostředí nádherné, no a volnější tempo bude sice někoho nudit (přiznávám, že i mě se to chvílemi vleklo), ale zase potěší divačky dříve narozené. Je to záležitost, na kterou můžete vzít v čase předvánočním starší maminku, nebo babičku. Děj je předvídatelný, ne všechno se v dialozích povedlo, jak by asi mohlo, ale celkově je to příjemná oddechovka, ze které na mě dýchla poetická, laskavá atmosféra. Vsuvka s Milerem byla příjemným osvěžením a nápadná podobnost některých scén s dětmi se starými filmy Marie Poledňákové (S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínka do polepšovny) mě nijak nepohoršila. Přijde letos Ježíšek je mým oblíbeným vánočním filmem, rádi si ho doma pouštíme o každém adventu. No a Ženská na vrcholu má ode mě velmi pěkné tři hvězdičky (s odstupem dvou týdnů zvedám na čtyři), s tím, že se i na ni ráda opakovaně podívám. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, hezké, že si Polívkovi spolu zahráli... paradoxně, protože byl nakonec v záskoku, byl B. Polívka to nejlepší ve filmu. A M. Dejdar potěšil dost... Jinak? Jako... nic novýho, prvoplánové, většinou trapné.... od začátku jasné, jak to dopadne, až to bolelo... ale že by A. Polívková musela hrát takové kravky? Stejně paní Preissová si myslím do takových filmů nesedí... je to pohádka, o které víte, jak dopadne. Zábava pohodová, ale nucená a prostě nulový nápad. Nic nového... CO ale rád vyzdvihnu, jak tu už někdo zmínil. Totální absence sexistického humoru!! Za to * navíc. To zase jako na mě působí. Plus nádherná lokalita... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podobně laděný film jako BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU, jen s tím rozdílem, že se to neodehrává na dědině, nýbrž vysoko položené trafostanici v Tatrách. I zde se dostane hlavní hrdinka (Anna Polívková) do odlehlého místa, které musí trávit s mužem, tentokrát rovnou se dvěma. Marek Němec by ještě nebyl takovým překvapením, hraje takového toho klasického hrdinu romantických filmů. Ovšem ten hlavní bod celého filmu je protivný morous Martin Dejdar, který mi připomínal Ondřeje Vetchého z Hoffmanova filmu. Mezi Dejdarem a Polívkovou to z počátku vypadá tak, že se vůbec nesnesou. Ovšem brzy to mezi nimi začne jiskřit a má to doslova stejný průběh jako mezi Petrou Hřebíčkovou a Ondřejem Vetchým. Okořeněno je to nádhernými záběry Vysokých Tater, ale zase filmově zidealizovaný příběh tím, jak se mohla Helena (Anna Polívková) dostat do trafostanice. Je to romantická, nenáročná blbost. Ovšem blbost, která pobaví, a to je přece hlavní. [3240. hodnocení, 185. komentář, 38%] ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi docela líbilo. Já české filmy můžu. Ne všechno mi přijde úplně blbý, i když to nemá dobré hodnocení. Akorát mi přišlo, že z Dejdara až moc rychle udělali fajn chlapa. Když si vezmu, že musel být morous nějakých 9 let (fakt nevím kolik té holčině má být let, ale máma ji umřela když byla malá, tak soudím, že jí tak 9 být může) a najednou během týdne se změní, ale tak, já vím, je to film. Určitě to není film, na který bych se každý rok chtěla podívat, ale za podívání určitě stojí. Těch 109 minut nelituji. Takže za mě ano. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení začalo 23. 11. 2018 v Tatranské Lomnici. V listopadu a prosinci 2018 se točilo v Nízkých Tatrách na Chopku. (KateDanny)

Reklama

Reklama