Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (119)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Marcello Fonte získal za roli Marca ocenění za nejlepší herecký výkon(Cannes) zcela zaslouženě. Společně s prostředím ve kterém se Dogman odehrává, na sebe strhával pozornost v každém záběru. Garrone mě jakožto scénárista nijak nenadchnul. I když se v závěru ozřejmí, proč se Marco zachoval na první pohled hloupě a spustil tak sled nevyhnutelných a proto i předvidatelných, ale pořád fatálních událostí, je to nezřetelné a filmařsky nedotažené. Odpověď na otázku, proč šel Marco na ruku naprosto nedůvěryhodnému a nebezpečnému Simimu, byla upozaděna díky důrazu na závěr, kde sledujeme proměnu a pád Marca. Přitom jeho pohnutky proč ...mohly být vcelku uspokojivou pointou. Tvůrci se ale rozhodli kruh uzavřít podle klasické šablony akce-reakce. Tzn....když se budete pohybovat v toxickém prostředí a mezi lotry, je jen otázka času, než vás to prostředí sežere, nebo se lotrem stanete i vy. Mě by se mnohem víc líbilo, kdyby zůstal osud všech postav otevřený a zůstal by "jen" ten motiv Marco-dcera-velká chyba-Marko-dcera. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Italové umí natočit drama z těch svých spravedlností zapomenutých ulic. Celý film terorizovaný chudák je směřován k určitému činu, který je predikovatelný, nicméně to, jak si s tím poradil režisér a nenechal tak sklouznout snímek k popové srajdě s uspokojením divákovy chuti po pomstě, nicméně naopak dokonale zpracoval drobné šílenství v nevyhnutelném činu. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film o tom ako aj malý človek môže čeliť veľkému problém, síce svojsky ale život je naozaj krutý. Civilný až amatérsky akoby točený smutný, šedivý snímok ale podporený silným výkonom herca Fonteho ! Odkaz pre POMO, áno kamarát aj toto je EU? čím dlhšie EU tým viacej takýchto miest, osudov, prípadov a ľudských tragédii.  80 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh ze stejného prostředí jako Gomorra.Majitel psího "salonu" si docela klidně žil než se mu splašil odběratel koksu.Příběh je propracovaný do nejmenšího detailu.Jízda z kopce na jejímž konci je stopka životu s dcerkou a práci kterou měl rád.A nikdo ho nepochválil že je zbavil tyrana.Čekal na to vůbec? ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Prakticky celý film jsem přemýšlel nad vztahem Marcella a Simoncina, kde se něco takového vlastně vzalo? Jsou snad kořeny tohoto podivného přátelství kdesi v dětství? Nebo je to opravdu "jen a pouze" strach? To by bylo nejpravděpodobnější, ono také co v takové situaci dělat, když je v sázce snad i život. U Marcellova nástupu do vězení jsem už nevěřícně koukal, opravdu až takto? Ale zase, Simoncino je za pár let venku a... a hrnec stejně jednou přeteče. Nějakou nápovědu nebo vysvětlení jsem čekal v závěru, jenže ani zde nic takového nepřichází. Matteo Garrone dává Dogmanovi jedinečnou atmosféru italského předměstí, prakticky nikdo zde není čistě kladný, mafie a problémy jsou všude, ani Marcello se jim nevyhýbá (drogy). Cestu k němu jsem si našel až později, samozřejmě na tom měl zásadní podíl výkon Marcella Fonteho. Úchvatné jsou i kamerové kompozice dokonale využívající špinavost a jakousi bezradnost italského předměstí. Nebo zcela opačně, detaily tváří a časté pronásledování hlavního hrdiny dodávající ještě silnější zážitek. Ale přesto, co ten vztah? 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Oficiálny taliansky kandidát na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama