Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (154)

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Naprosto chápu protichůdné recenze z řad diváctva.. Jedni jsou nadšeni, jiní remcají nad nezáživností děje.. Ono spíš jde o to, co divák od filmu všeobecně očekává.. Drama "Beautiful Boy" je o drogové problematice, ale není na ní pohlíženo ze strany závislosti jedince, ale rodiče, který svého syna miluje ze všech sil bojuje a když mu síly dochází, musí nabrat dech na ten nejdůležitější souboj a to boj sám se sebou a přijmout fakt, že narkoman, který byl jeho malým chlapcem pohltil jeho osobnost a není cesty zpět.. V tento okamžik jsem uronila i slzu.. Neskutečné drama o ztrátě důvěry a boji s bezmocí.. Pomalé a vleklé tempo mi naopak vyhovovalo a užívala jsem si krásu domova hlavních hrdinů včetně skvělé rodinné atmosféry.. Kamera mě bavila velmi a naprosto sedla do celkového konceptu pojetí životopisného příběhu.. Hudbu vybíral nějaký génius.. Strašně jsem se těšila na Steva Carella, který mne poslední dobou velmi baví.. A Timothée Chalamet předvedl, že se z něj klube velmi nadějný herec.. Já si to na projekci ČSFD celých 120 minut rozhodně užila.. Hvězdička ubrána z plného počtu za "useklý" konec a přílišný USA moralismus v datech.. |Světozor| ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle chlapec si řádně nadrobil a ač jsem si říkala, že mi přece nebude líto drogového závisláka, bylo, bylo mi ho líto a ještě víc jsem litovala milujícího otce.. Způsob, jakým drogy naleptávají vztahy a ničí rodinu, je v tomto snímku zachycen velmi uvěřitelně.. Timothée Chalamet i Steve Carell zaslouží pochvalu, stejně tak i výborně zvolená hudba.. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj velmi pekne spracovany namet drogovej zavislosti z pohladu rodicov, ktori sa neskutocne trapia, predovsetkym otec, nadherne zobrazena laska otca k synovi, ktoremu zda sa niet pomoci...Silne, dojimave, plne emocii...Aj ked sa uz tema drogy a teenegeri tolkokrat opakuje, napriek tomu mozem povedat, nebol to zbytocny film, ma svoje posolstvo...Nominacia mladuckeho Chalameta zasluzena, ale zasluzil by si ju aj jeho herecky otec, Carell - obaja boli perfektni!!! Trosku mi vadilo to caste preskakovanie, trosicku to miatlo, inak som spokojna. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Film po mě bohužel spíš stekl.... V závěru filmu se objevují takzvaná "The 3 C's", co znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to Nemůžu to vyléčit Nemůžu to ovládat ()

adam9 

všechny recenze uživatele

I když v jistých ohledech se Beautiful Boy nevymyká ničemu z toho, co jsme už několikrát viděli, herecké výkony ústředního dua jsou tím hlavním faktorem, který z příběhu dělá silný filmový zážitek... Jde čistě o vztah otce a syna a jejich vzájemné lásky, což film pomocí flashbacků několikrát ještě umocní, ale hlavně poukazuje na to, že drogová závislost se už dávno netýká jen lidí z okraje společnosti. Příběh o to víc dojme, když divák vidí z prostředí pohodové, vzdělané rodiny rozklad nadějného chlapce, který mohl dosáhnout "všeho, co kdy chtěl". Stačí ovšem jedno uklouznutí a pak se vše změní: starostlivý otec přestává svému milovanému šampionovi rozumět a nejhorší pro něj je, že mu není schopen nijak pomoct. Více v ext. recenzi. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)
  • Skutečný Nic Scheff se narodil 20. července 1982. V rané scéně Nic říká, že je mu 18 let, ale ještě nezačal vysokou školu. Film se odehrává kolem roku 2000. To vysvětluje, proč postavy ve filmu mají na svých plakátech a tričkách kapely z 90. let. (blans)
  • První scény natočené pro film byly podle Van Groeningena nejintenzivnější – zahrnovaly Chalametovu postavu, která byla hospitalizována kvůli předávkování drogami. Chalamet byl pověřen, aby pár týdnů před natáčením „hospitalizačních scén“ zhubl a následně se přibral, aby mohli dotočit scénu, kde se uzdravuje. (blans)

Reklama

Reklama