Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (154)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Steve Carell pro mě v tomto filmu naprosto exceluje. Je pro mě ukázkou, že tyto role pro něj jsou stvořené. Zní to až zvláštně, když je to dospělý chlap, ale přijde mi to,jako by "dospěl". Protože tenhle film je skvělý, i když (SPOILER) nejsem zastáncem happyendů - film bych ukončila cca 20 minut před pravým závěrem. Ale je to tak krásně "těžký" a reálný snímek. "Boj" ať už v realitě či mimo ni, ukázka volby, možností a ať už máme vše, co můžeme ke "kvalitnímu" životu mít či ne, je to jen na nás a je tu v nás, jak budeme v životě pokračovat, co budeme dělat a pokud vás to uvnitř "drásá", tak i když máte materiálně vše, můžete dopadnou i takto.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nedívím se, že většina diváků film buďto nesnáší, anebo je jím absolutně nadšená. A jak už to tak u mě bývá, já jsem někde v polovině cesty, přikloněn spíše k té pozitivní části hodnocení. Beautiful Boy je totiž fakt velká popina. Soundtrack tahající na první dobrou silné songy do těch správně silných momentů, poměrně bezstarostná kamera s poetickou paletou barev a celkové zasazení děje do finančně zcela zajištěného zázemí, kde mají rodiče prostor řešit jen ten jediný problém. To vše může působit dost povrchním dojmem, může to budit zdání, že takhle film o drogách prostě vypadat nemá, a že využívá ty nejprostší postupy k vydojení emocí. Ono to tak opravdu asi je, já jsem zároveň ale divák, který se podobným způsobem nechá občas rád unést. Vše zmíněné navíc lze obrátit i v pozitiva. Beautiful Boy totiž svým pojetím nabourává téměř všechna klišé drogových filmů a je tak poměrně originální výpovědí, jež se nezaměřuje na drogové fyzično, tak jak tomu bývá ve většině podobných dramat, ale na mezilidské vztahy. Logiku vidím i ve zvolené formě vyprávění, která poměrně bez ladu a skladu přeskakuje časový rámec a korepsonduje tak se zacykleností Nicovy závislosti i s bezmocností otce najít nějakou jasnou cestu k záchraně. Beautiful Boy je film s mnoha rezervami, využívá docela povrchní výrazové prostředky, ale zároveň nabízí docela svěží pohled na už dost vyčpělé filmové téma a i díky dobrým hereckým výkonům dvou hlavních postav dokáže zanechat poměrně silný dojem. 7/10 ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je poslední do trojlístku vážných psychologických filmů, které jsem se rozhodl za jeden víkend shlédnout a i zde jsem spokojený. Čím víc vážných filmů s Carellem vidím, tím víc jsem přesvěčený o tom,že on prostě patří k top hercům dnešního áčkového hollywoodského souhvězdí a komediální role jsou jeho minulostí /nebo maximálně občasným odskočením si z vážného žánru. Moc dobře natočený film o tom, kterak je drogová závislost mnohdy neléčitelná a postiženému člověku není někdy ani pomoci................moje hodnocení = 8 z 10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Všecičko ..." ----- O tom, jaké to je, když vaše dítě propadne drogám, "všecičko" pro něho ztrácí na významu ... a do privátní bezedné propasti poztrácených snů a zmařených nadějí bezděčně stahuje i vás. Do propasti, kterou objevilo za hranicemi skutečného (a tím pádem ne až tak zábavného a bezstarostného) světa ... se vší dychtivostí mládí, které rádo experimentuje - tudíž má jen mizivou šanci odhalit včas její pravou podstatu. Poněvadž nevyhlíží primárně jako PROPAST ... tváří se spíš jako brána - nebo OKNO ... jako nanejvýš interesantní okno do fantastické krajiny intenzivních prožitků a sladkého zapomnění. Ten příběh neupozorňuje NA SEBE - je nadmíru civilní a uměřený ... když zprostředkovává POZNÁNÍ - a skrze něj varuje. O to je opravdovější ... pravdivější ... inspirovaný realitou. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bolestný příběh otce a jeho drogově závislého syna, který napsal sám život, umocňují velmi přesvědčivé herecké výkony Steva Carella a Timothéeho Chalameta. Pověstnou třešinkou na dortu je pak naprosto dokonalý soundtrack. Závěrečný úryvek sestavený z myšlenek a pocitů Nica Sheffa mě natolik upoutal, že jsem dostala chuť si obě knižní předlohy přečíst. (85%) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)
  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)

Reklama

Reklama